Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι Γεωπόνοι της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Ευβοίας στην εκδήλωση για τον θεσμό της μαθητείας στα ΕΠΑΛ

 
Στην εκδήλωση για την Μαθητεία των ΕΠΑΛ που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στην αίθουσα του αμφιθέατρου της Π.Ε. Εύβοιας στη Χαλκίδα, με θέμα: «Η Μαθητεία ως μέσο ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών και η ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή» , παρεβρέθη ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Τε.Γ. και πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ευβοίας Κώστας Καρύδης, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συμμετείχε στην απονομή βεβαιώσεων στους μαθητές που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα .

«Η Πρώτη μου Επαγγελματική Ευκαιρία» - Εκδήλωση για τη Μαθητεία στα ΕΠΑ.Λ.

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η μαθητεία ως μέσο ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών και η ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή», η οποία οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερ. Ελλάδας και μέσω του κ. Λεωνίδα Τούτση, Υπεύθυνου προώθησης του θεσμού της «μαθητείας» των αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων της περιφέρειας. Η εκδήλωση έγινε στη Χαλκίδα, στο Αμφιθέατρο της Περιφ. Ενότητας Εύβοιας, την Τετάρτη 31/1/2018 και ώρες 6:30-9:30 μμ.

Η μαθητεία διαρκεί 9 μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε 4 ημέρες και 1 ημέρα παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑΛ. Ειδικότερα, οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ενώ ο εργοδότης καταβάλει μέρους του ποσού. Ο μαθητευόμενος επιδοτείται ανά ημέρα εργασίας κατευθείαν από την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας. Οι απόφοιτοι της Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν ενημερωτικές εισηγήσεις από την κ. Ρούλα Κεχρή, Σχολική Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα «Η δ/θμια εκπ/ση & ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην καταπολέμηση της ανεργίας», τον κ. Γιάννη Κονιόρδο, ΚΕΣΥΠ Θήβας «Μετά το Γυμνάσιο σε ποιό Λύκειο; Ρώτα στο ΚΕΣΥΠ» και τον κ. Λεωνίδα Τούτση, Υπεύθυνο Υποστήριξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Στερ. Ελλάδας, «Μαθητεία η πρώτη μου ΕΠΑγγεΛματική ευκαιρία». Επίσης, σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Στ. Πίττα (ΚΕΔΔΥ Ευβοίας) & τους κ.κ. Γ. Κεσελόπουλο, Α. Χαλικόπουλο (1ο & 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) όπως επίσης από εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων που απένειμαν τις Βεβαιώσεις Ολοκλήρωσης Μαθητείας στους αποφοίτους του προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδοςπ. Νεκτάριος Ευγενικός, ο Aντιπεριφερειάρχης Στερ. Ελλάδος για την Παιδεία & τον Πολιτισμό κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χαλκιδέων κ. Γεώργιος Γιαννούκος, η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδιόχος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερ. Ελλάδος κ. Νικόλαος Κουδούνης, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος - Κύμης - Καρύστου κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σης κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας κ. Δημήτρης Κυριτσόπουλος & ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας κ. Αλέξανδρος Καρκάνας.

Τέλος, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Διευθυντές των τιμώμενων ΕΠΑΛ κ. Ε. Λαμπίδη (ΕΠΑΛ Λιβαδειάς) και κ.κ. Μ. Μαντζάκος (ΕΠΑΛ Αλιβερίου), Κ. Φράγγος (1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) όπως επίσης από οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων που απένειμαν τις βεβαιώσεις κ. Ζ. Νερούτσου (Εργ. Σύμβουλος ΟΑΕΔ) και κ.κ. Κ. Σταυριανάκης (ΕΑΒ), Α. Βαρυτιμίδης (Δ. Χαλκιδέων), Γ. Μαθιουδάκης (Γ.Γ. Δ. Κύμης-Αλιβερίου), Λ. Λαχουβάρης (Μανιτάρια Δίρφυς), Κ. Καρύδης (Πρόεδρος των Γεωπόνων της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Ευβοίας), Στ. Ντούρας (Συνεργείο Αυτ/των-Αλιβέρι), Κ. Σταθόπουλος (Επιχειρηματίας-Βασιλικό) & Γ. Σιμόπουλος (Star Κεντρικής Ελλάδας)._ 
 
Συνημμένα αρχεία: 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Οι Γεωπόνοι της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Ευβοίας στην εκδήλωση για τον θεσμό της μαθητείας στα ΕΠΑΛ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.