ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επικεφαλής DowDuPont: Οι συγχωνεύσεις εταιρειών επιταχύνουν την καινοτομίαΗ επιτάχυνση της καινοτομίας στη γεωργία και η ταχεία αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων αποτελούν βασικούς στόχους της συγχώνευσης μεταξύ Dow Chemical και DuPont (DowDuPont), δήλωσε σε συνέντευξή του στη EURACTIV ο επικεφαλής του Τμήματος Γεωργίας της DowDuPont, Pierre Flye Sainte Marie.

«Αν η καινοτομία δεν βρίσκεται στο επίκεντρο, τότε ενδέχεται να υπάρξουν κίνδυνοι για τον αγροτικό τομέα, καθώς θα ανακύψουν περισσότερα ζητήματα, χωρίς να υπάρχει ευελιξία για την ταχεία επίλυσή τους», δήλωσε ο κ. Flye Sainte Marie.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «συνδυάζοντας τις Dow και DuPont, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε πιο ολοκληρωμένες λύσεις, για να βοηθήσουμε τους καλλιεργητές να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση με βιώσιμο, υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο».

Από την πλευρά τους, οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ προειδοποίησαν σχετικά με τις συγχωνεύσεις των εταιρειών, λέγοντας ότι το 70% του αγροτικού τομέα θα παραδοθεί στα χέρια τριών κολοσσών.

Εκτός από την DowDuPont, πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της Monsanto από την Bayer ύψους 66 δις δολαρίων και η εξαγορά της Syngenta από την ChemChina ύψους 43 δις δολαρίων.

Εντούτοις, ο κ. Flye Sainte Marie επέμεινε ότι η κύρια πρόκληση είναι η καινοτομία, καθώς τα παράσιτα και οι ασθένειες δεν είναι θέμα που σχετίζεται με το μέγεθος των επιχειρήσεων.

«Η προστασία των καλλιεργειών είναι μια υπόθεση που όλοι οι αγρότες αντιμετωπίζουν και πρέπει να επιλύσουν άμεσα».
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Επικεφαλής DowDuPont: Οι συγχωνεύσεις εταιρειών επιταχύνουν την καινοτομία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: