Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την υπογραφή Αποστόλου περιμένει για να ιδρυθεί το νέο Γεωπονικό τμήμα Γ.Π.Α. στoν Αλίαρτο Βοιωτίας....
Σε ημερίδα του ΓΠΑ και της Περιφέρειας Στερεας Ελλάδας, που έγινε στην Βοιωτία, στις 6 Φεβρουαρίου 2018, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ενημέρωση των αγροτών για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης. Συζητήθηκε επίσης το σχέδιο ίδρυσης τμήματος του ΓΠΑ που θα έχει σκοπό την επιμόρφωση των αγροτών και φοιτητών. Η προγραμματική σύμβαση έχει κατατεθεί και αναμένει την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Και προσθέτει:
«Η ημερίδα αφορούσε την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σχετικά με το τι χρειάζεται να καταθέσει για να ενταχθεί σο μέτρο της νιτρορύπανσης, όπως και θέματα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στην ημερίδα αδράξαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την πρώτη παρουσία του ΓΠΑ στην Βοιωτία.

Αρχικά ο πρύτανης ΓΠΑ αναφέρθηκε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στη συνέχεια η κ. Ψυχογιού μίλησε σχετικά με το τι χρειάζεται να καταθέσει ένας αγρότης για να ενταχθεί σο μέτρο της νιτρορύπανσης και τέλος σε ανάλογο θέμα μίλησε και ο σύμβουλος κ. Ρίζος.

Έχουμε το Κωπαϊδικό πεδίο στο οποίο δρουν 13,000 αγρότες, συνεπώς έχουμε έναν νομό με ισχυρό πρτογενή τομέα. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την πρωτογενή τομέα, ενημερώνοντας αλλά και εκπαιδεύοντας τους αγρότες. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε η πρώτη επικοινωνία για την συνεργασία μας με το ΓΠΑ.

Ο πρώην Οργανισμός Κωπαΐδας ο οποίος πλέον υπάγεται στη ΔΑΟΚ, έχει μια περιουσία σε κτήρια και χωράφια.

Βλέποντας λοιπόν τις δυνατότητες της Κωπαΐδας που βρίσκεται και σε σημαντικό σημείο (κοντά σε εθνική οδό), είπαμε ότι εδώ θα πρέπει να κτυπά και η καρδιά του ΓΠΑ που επιμορφώνει αυριανούς γεωπόνους. Έτσι σε μια συνεργασία του περιφερειάρχη με το ΓΠΑ ένα από τα κτήρια, το παλαιό εκκοκκιστήριο του οργανισμού, θα γίνει τμήμα του ΓΠΑ.

Έχει κατατεθεί η προγραμματική μας σύμβαση κα αναμένεται το επόμενο διάστημα υπογραφή από τον κ. Β. Αποστόλου, διότι η κυριότητα παρέμενε στο ΥπΑΑΤ, δεσμεύσαμε 2,5 εκατ. ευρώ και αναμένουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης που τελειώνει σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από το ΥπΑΑΤ.

Το τμήμα θα αφορά επιμόρφωση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών φοιτητών αλλά και αγροτών με έμφαση στην κτηνοτροφία αναφορά σε καινοτόμες καλλιέργειες».

Ο ΑγροΤύπος μίλησε και με την Επικ. Καθηγήτρια ΓΠΑ που συμμετείχε στην ημερίδα κ. Μ. Ψυχογιού, η οποία ανέφερε τα εξής:
«Έγινε μια ημερίδα στα πλαίσια του μέτρου για την νιτρορύπανση, και ήταν μια εκκίνηση της συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Π. Στ. Ε..

Αρχικά έγινε μια κεντρική τοποθέτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το υπόλοιπο κομμάτι αφορούσε την δράση των νιτρικών, η ημερίδα ήταν μια εκκίνηση της συνεργασίας του ΓΠΑ με την περιφέρεια.

Το σχέδιο που αναμένεται να υπογραφεί από τον κ. Β. Αποστόλου, αφορά τη συνεργασία του ΓΠΑ και περιφέρειας, τα παλαιά κτήρια του παλαιού Οργανισμού Κωπαΐδας θα μεταφερθούν στην Περιφέρεια η οποία θα ανακαινίσει τα κτήρια.

Στα κτίρια αυτά θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο το οποίο θα έχει ως σκοπό τόσο την επιμόρφωση των αγροτών, μαθήματα φοιτητών, ημερίδες και εκδηλώσεις με θέματα γεωργικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδα.

Ακόμα στα κτήρια αυτά θα μπορούν να διαμένουν οι φοιτητές του ΓΠΑ στα πλαίσια της πρακτικής τους το καλοκαίρι».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Π. ΣΤ. Ε, της Π. Ε. Βοιωτίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη του Γ.Π.Α. κ. Παπαδούλη Γεώργιο , την Επίκουρη Καθηγήτρια κα Ψυχογιού Μαρία και τον ειδικό συνεργάτη , κ. Ρίζο Σπύρο.

Θέματα της ημερίδας ήταν :
  • Προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτροφικού τομέα
  • Νιτρικά στο Κωπαϊδικό Πεδίο
  • Μείωση της ρύπανση του νερού από την γεωργική δραστηριότητα
  • Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της Εκμετάλλευσης (σχέδια βελτίωσης).
Η παρουσία του Πρύτανη του Γ.Π.Α. Γιώργου Παπαδούλη και του Περιφερειάρχη μας, Κώστα Μπακογιάννη, ολοκληρώνει μια προσπάθεια. Ένα προσωπικό στοίχημα τόσο του Περιφερειάρχη , όσο και της ομάδας μας.

«Αναμένουμε την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου Ε., για την υλοποίηση του σχεδίου μας, έχοντας εξασφαλίσει 2.500.000€, που αφορούν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στη Βοιωτία.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη , γιατί αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για αυτό το μεγάλο εγχείρημα».Τόνισε στις δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Την υπογραφή Αποστόλου περιμένει για να ιδρυθεί το νέο Γεωπονικό τμήμα Γ.Π.Α. στoν Αλίαρτο Βοιωτίας.... Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.