Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

B.Κόκκαλης: Το Μάϊο η ρύθμιση για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια

 
26000 αιτήσεις και μόλις 23 εγκρίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό....
Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί από 1η Μαίου η διαδικασία ρύθμισης χιλιάδων κόκκινων αγροτικών δανείων της υπό εκκαθάρισιν πρώην ΑΤΕ ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι από το Επιμελητήριο της Καρδίτσας ο υφυπουργς Αγροτικής ανάπτυξης Βσίλης Κόκκαλης, στα πλαίσια ημερίδας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Την ανακοίνωση αυτή επανέλαβε και από το Επιμελητήριο της Λάρισας χθες βράδυ όπου επίσης διεξήχθη ενημερωτική ημρίδα για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και εκλευθε΄ρων επαγγελαμτιών, παρουσία του Γενικού Γραμματεα Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους Φώτη Κουρμούση.

Μάλιστα ο κ. Κόκκαλης διευκρίνησε ότι η ρύθμιση θα γίνει ανάλογα με την οικονομική δυνατοτητα του κάθε δανειολήπτη ,τα περιουσιακά του στοιχεία και το εισόδημα που διαθέτει, κάτι που προβλέπεται και για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Την ημερίδα στη Λάρισα συνδιοργανωσαν το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο και την ΕΦΕΕΛ (Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λάρισας) με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών», το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας και τη συντόνισε ο διευθυντής ειδήσεων της Θεσσαλίας τηλεόρασης Γιάννης Κολλάτος..

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, εστίασε στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. «Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία 27.000 επιχειρήσεις και 8.000 επιχειρηματίες και πλοηγούνται στα διάφορα βήματα των διαδικασιών της ρύθμισης του εξωδικαστικού μηχανισμού. Τόσο οι τράπεζες όσο και το Δημόσιο ετοίμασαν και αυτοί τις εσωτερικές διαδικασίες. Παρέχουν αυτόματα όλες τις πληροφορίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ρύθμισαν ήδη τις πρώτες επιχειρήσεις με δόσεις και κούρεμα», σημείωσε ο κ. Κουρμούσης.

Πάντως από τις 26000 αιτήσεις που έχουν κατατετθεί στην ηλεκτρονική πλαατφόρμα του εξωδικαστικού, έχουν εγκριθεί μόλις 23 σημείωσε ο κ. Κουρμούσης, ενώ από τους παρισταμενους επιχειρηματίες και λογιστές αναφέρθηκε η δυσκαμψία των τραπεζών στη διαδικασία

Στην Ημερίδα μίλησε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος αναφέρθηκε στην ρύθμιση των αγροτικών δανείων. «Κάνουμε ανακοινώσεις για τα αγροτικά δάνεια στα οποία αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος, ρυθμίσεις διευθέτησης των οφειλών. Οι οφειλές κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά την διαγραφή όλων των τόκων, η δεύτερη η δυνατότητα διαγραφής έως και 60% του κεφαλαίου και η τρίτη η επανεκκίνηση- δραστηριοποίηση του νόμου των πανωτοκίων. Όποιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παράπονα για πανωτόκια θα εξετάζεται ξανά ο φάκελος τους. Οι ρυθμίσεις αυτές θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα υπερχρέωσης αγροτών και κτηνοτρόφων», ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.Επίσης, ο Νομικός Σύμβουλος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Άγγελος Γιουρέλης παρουσίασε τις θέσεις του Ινστιτούτου και τον κώδικα δεοντολογίας.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος ου Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χρόνης Ισαακίδης και ο πρόεδρος της ΕΦΕΕΛ...
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
B.Κόκκαλης: Το Μάϊο η ρύθμιση για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.