Η Π.Ε.Ν.Α με συγκεκριμένες προτάσεις για τη νέα ΚΑΠ στο συνέδριο της ΣΑΣΟΕΕ

Έκλεισε με αρκετή επιτυχία το πρώτο συνέδριο της ΣΑΣΟΕΕ στην Αθήνα. Μεταξύ των παρεμβάσεων για το θέμα της μελλοντικής ΚΑΠ, αίσθηση προ...


Έκλεισε με αρκετή επιτυχία το πρώτο συνέδριο της ΣΑΣΟΕΕ στην Αθήνα. Μεταξύ των παρεμβάσεων για το θέμα της μελλοντικής ΚΑΠ, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΝΑ, Θ. Βασιλόπουλου, με πρακτικές στοχεύσεις και ενωτική διάθεση. 

Ο πρόεδρος κάλεσε όλους να συμβάλλουν στο σχεδιασμό της εθνικής στρατηγικής που θα βοηθήσει την αποτελεσματική διαπραγμάτευση και θα μετουσιωθεί μετά σε ουσιαστικά πρακτικά μέτρα εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, όπως και αν αυτή διαμορφωθεί. Αφού έκανε μια μικρή ανάλυση της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τον εθνικό σχεδιασμό όσο και για τα μέτρα της νέας ΚΑΠ . 

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

1. Συνεργασία όλων των παραγωγικών φορέων για τη δημιουργία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί χωρίς ατομικότητες και επάρσεις, κοιτώντας την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας.
2. Έμφαση στις μικρομεσσαίες εκμεταλλεύσεις που αποτελούν το πιο παραγωγικό τμήμα των εκμεταλλεύσεων . Έμφαση στις συλλογικές προσπάθειες και τοποθέτηση όλων των εκτατικών μέτρων (αγροπεριβαλλοντικά, εξισωτική, κλπ) στον Α Πυλώνα,
3. Σοβαρή προσπάθεια για την ηλικιακή ανανέωση, εκπαίδευση, κατάρτιση,
4. Ετήσιες προγραμματισμένες προσκλήσεις επενδυτικών μέτρων , και
5. Προσανατολισμός των αγροτών με σύνθημα « Οι ενισχύσεις μας στηρίζουν τα προιόντα μας πλουτίζουν». 

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος τόνισε ότι η εκπαίδευση των νέων αγροτών θα πρέπει να είναι υποχρεωτική πριν την πλήρη ένταξη με ελεύθερη επιλογή προγράμματος. 

Για το 2ο πυλώνα πρώτα θα πρέπει να ενεργοποιούνται τα μέτρα των συμβουλών και της κατάρτισης και μετά να ξεκινάνε τα επενδυτικά μέτρα, ώστε οι γεωργοί να καθορίζουν την ανάπτυξη της εκμετάλλευσής τους με πλήρη επίγνωση.

Τέλος ο Πρόεδρος κάλεσε όλους σε συνεργασία και στο επόμενο συνέδριο της ΠΕΝΑ το 25ο που θα είναι το πιο επίκαιρο φόρουμ ανταλλαγής απόψεων.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια