ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βασιλικό Διάταγμα ΓΕΩΤΕΕ για αποκλεισμό των Γεωπόνων ΤΕ στην Δακοκτονία


Με ανακοίνωση – παρέμβαση – ‘’βασιλικό διάταγμα’’ το ΓΕΩΤΕΕ απαιτεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει ουσιαστικά εκτός του προγράμματος Δακοκτονίας για το 2018 τους πτυχιούχους γεωπόνους της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-παρέμβαση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπυρίδων Μάμαλης , και με την οποία συντάσσονται (δυστηχώς) και αρκετά μέλη του, πανεπιστήμονες grecomasters γεωπόνοι / γεωτεχνικοί, ουσιαστικά διατάζουν τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων & μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, να προχωρήσει στην

….''τήρηση της ρητής επιταγής του νόμου αναφορικά με το προβάδισμα των Γεωπόνων έναντι των Τεχνολόγων Γεωπονίας για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας ''....

Μάλιστα απειλούν ότι :

….''Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε ότι το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε κάθε παραπέρα πρόσφορη ενέργεια για την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων, αλλά και δικαιωμάτων, των μελών του''....

Η Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση ουσιαστικά διαλύεται με το τελευταίο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση , και οι πτυχιούχοι γεωπόνοι/ γεωτεχνικοί Τ.Ε. καθημερινά δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης έχοντας να αντιμετωπίσουν τις συντεχνιακές μεθοδεύσεις του ΓΕΩΤΕΕ σε όλο το φάσμα του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου καλείται να κάνει το αυτονόητο.

Να προκηρύξει το νέο πρόγραμμα δακοκτονίας με τον ίδιο τρόπο που έγινε πέρυσι όπου τηρήθηκε ο κανόνας της ισότητας και της ισονομίας χωρίς προβαδίσματα και αποκλεισμούς, και χωρίς τις ‘’ορθές επαναλήψεις ‘’ του παρελθόντος(2016).

Σε κάθε περίπτωση όλοι κρίνονται από την κοινωνία , κρίνεται και αυτός που υπογράφει το παρών κείμενο και εκπαιδεύει Γεωπόνους Τ.Ε. , αντί όμως να τους εκπαιδεύει τους κοροϊδεύει….

Κοροϊδεύει και εμπαίζει τόσο τους φοιτητές του, όσο και τις οικογένειες τους , ας σταματήσει ο πανεπιστήμονας grecomaster πρόεδρος αυτόν το εμπαιγμό και να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα , και να αφήσει την δακοκτονία να την χειριστούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο υπουργός ….

Εκτός και αν νομίζει πως η διατήρηση του στη θέση του προέδρου του επιμελητηρίου έχει άμεση σχέση με τον αποκλεισμό των γεωπόνων της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης από την Δακοκτονία…

Ακολουθεί το ‘’ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ του ΓΕΩΤΕΕ’’….

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ενόψει του προγραμματισμού ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, ζητά να τηρηθεί, κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η ρητή επιταγή του νόμου σχετικά με το προβάδισμα των Γεωπόνων έναντι των Τεχνολόγων Γεωπονίας για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
ενόψει του προγραμματισμού των απαιτούμενων ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του έτους 2018, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικής μέριμνας εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποφευχθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν, κατά το προηγούμενο έτος, στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσληψης εποχικού προσωπικού για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.
Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις (άρθρο 10 του Ν.Δ. 2413/1953, Κ.Υ.Α. 2195/11040/30-1-1985) ως Τομεάρχες Δακοκτονίας θα πρέπει να προσλαμβάνονται Γεωπόνοι, απόφοιτοι Α.Ε.Ι. και μόνο στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός των Γεωπόνων υποψηφίων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις, να είναι δυνατή η πρόσληψη Τεχνολόγων Γεωπονίας, αποφοίτων Τ.Ε.Ι..
Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, πως κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού Δακοκτονίας για το έτος 2017, το ΥΠ.Α.Α.Τ. επέλεξε να αγνοήσει τις ρητές προαναφερόμενες διατάξεις και προχώρησε στην αιφνιδιαστική έκδοση, λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη του σχετικού Προγράμματος, Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες προβλέφθηκε η επί ίσοις όροις δυνατότητα συμμετοχής των δύο κατηγοριών υποψηφίων στη διαγωνιστική διαδικασία που αφορούσε τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.
Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις επανειλλημένες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σύσσωμου του γεωτεχνικού κόσμου, οι προσλήψεις Τομεαρχών Δακοκτονίας στις οικίες Δ.Α.Ο.Κ. διενεργήθηκαν με την κατάταξη όλων των υποψηφίων, ανεξαρτήτως κατηγορίας (ΠΕ – ΤΕ), σε έναν μοναδικό και ενιαίο πίνακα ανά Περιφερειακή Ενότητα. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τονίζει πως η εν λόγω διαδικασία επιλογής έγινε κατά παράβαση όχι μόνο των προαναφερόμενων ρητών διατάξεων, άλλα και της συνταγματικής αρχής της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν με τον ίδιο, ισοπεδωτικό, τρόπο, οι τίτλοι σπουδών και η επαγγελματική εμπειρία διαφορετικών κατηγοριών αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.) που έχουν εντελώς διακριτό ρόλο, αλλά και σαφείς διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο και το επίπεδο των σπουδών τους.
Κατόπιν των ανωτέρω και επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της σωστής και αποτελεσματικής εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας για τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί, κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το τρέχον έτος, η τήρηση της ρητής επιταγής του νόμου αναφορικά με το προβάδισμα των Γεωπόνων έναντι των Τεχνολόγων Γεωπονίας για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας. Σε αντίθεση περίπτωση, δηλώνουμε ότι το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε κάθε παραπέρα πρόσφορη ενέργεια για την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων, αλλά και δικαιωμάτων, των μελών του.
Αναμένοντας τις περαιτέρω ενέργειές σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνηση ή συνεργασία επί του θέματος.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σπυρίδων Μάμαλης 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Βασιλικό Διάταγμα ΓΕΩΤΕΕ για αποκλεισμό των Γεωπόνων ΤΕ στην Δακοκτονία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: