Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προχωρά η υποβρύχια καλλιέργια τροφίμων στην Ιταλία


Επιτυχημένο αποδείχθηκε το πείραμα με τον Κήπο του Νέμο, μια ιδέα του ιταλού χημκού μηχανικού Σέρτζιο Γκαμπερίνι για την ανάπτυξη υποθαλάσσιων καλλιεργιών και την εξεύρεση νέων τρόπων παραγωγής τροφίμων.

Συνολικά τοποθετήθηκαν σε βάθος οκτώ μέτρων έξι μικρές διαφανείς βιοσφαίρες σε μορφή μπαλονιών, μέσα στις οποίες εγκλωβίστηκε αέρας και επιχειρήθηκε να καλλιεργηθούν σπόροι βασιλικού. 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: youtube.com

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αφού τα φυτά αναπτύχθηκαν σε αυτό το υποβρύχιο περιβάλλον χρησιμοποιώντας το ηλικιακό φως και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα της ξηράς.

Oι δεξαμενές αυτές λειτουργούν ως στεγανά περιβάλλοντα και τα φυτά προστατεύονται από ενδεχόμενες κακές καιρικές συνθήκες όπως έντονες βροχοπτώσεις ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στόχος είναι η υποβρύχια καλλιέργεια ως μια μακροπρόθεσμη εναλλακτική μορφή γεωργίας να γίνει οικονομικά βιώσιμη μέσα από ένα οικολογικό και αυτόνομο σύστημα που θα αναπτύσσεται κάτω από το νερό χωρίς να απαιτείται μεγάλο κόστος κατασκευής

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι μέχρι το 2050 ο κόσμος θα χρειαστεί 50% περισσότερα τρόφιμα, ζωοτροφές και βιοκαύσιμα για να στηρίξει τη γεωργία καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται τότε να προσεγγίσει τα 10 δισεκατομμύρια.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Προχωρά η υποβρύχια καλλιέργια τροφίμων στην Ιταλία Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.