ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στην τελική ευθεία το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο


Με την οριστική απόκτηση του ακινήτου 16 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο Αττικής, άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων από τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η θετική αυτή εξέλιξη, τελεσφόρησε μετά από κοπιώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δύο και πλέον χρόνων, αφού μετά και από τον τελικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου το τίμημα των 135.000 ευρώ, για την αγορά του οικοπέδου, σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του Σ.Β.ΑΠ.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού προωθεί τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και την έκδοση οικοδομικής άδειας για το καταφύγιο, βάσει και της Προγραμματικής Σύμβασης ΣΒΑΠ-Δήμου που αφορά στην τεχνική υποστήριξη, του όλου εγχειρήματος από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Να υπογραμμισθεί ότι η θέση του οικοπέδου, εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του Καταφυγίου, αφού, όπως είχε προδιαγραφεί στην σχετική οικονομοτεχνική μελέτη, που έχει συνταχθεί από τον Σύνδεσμο, βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό και εκτός κατοικημένης περιοχής, με σχετική επιτρεπόμενη χρήση για την δημιουργία του. Στόχος του Συνδέσμου είναι το Καταφύγιο, να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Αυτοδιοίκηση σημαίνει συνεργασία. Ιδιαίτερα για την επίλυση προβλημάτων που υπερβαίνουν τις δυνατότητες ενός Δήμου και τους χωρικούς περιορισμούς. Μέσα από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, λοιπόν, προωθούμε λύσεις, όπως συμβαίνει με το καταφύγιο των Αδέσποτων Ζώων, το οποίο είναι ζήτημα πολιτισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού που έχει την υποστήριξη του εγχειρήματος, καθώς και στον συνάδελφο Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή του Συνδέσμου. Και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια συνολικά στον Σ.Β.Α.Π. για την πρωτοβουλία, που με πολλή προσπάθεια μπαίνει στην τελική ευθεία.»
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Στην τελική ευθεία το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: