ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η κάνναβη πιο ακίνδυνη από αλκοόλ, τσιγάρο


Υπέρ της αποποινικοποίησης της καλλιέργειας μικρής ποσότητας κάνναβης για ιδία χρήση και για ιατρικούς λόγους τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής, που συζητούν το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης».

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Το ηθικό δίλημμα είναι απλό. Δεν είναι το ηθικό δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά των ναρκωτικών. Δεν είναι το ηθικό δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά της χρήσης κάνναβης. Το ηθικό δίλημμα είναι αν οι πολιτικές μας και η πολιτεία σώζουν ζωές ή αν οι πολιτικές μας δε σώζουν ζωές».

«Η άποψή μου είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους και για την απλή και ίδια χρήση» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση».

Ο κ. Παπανδρέου, που εκλήθη στη διαδικασία ακρόασης για τις απόψεις που έχει εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια και με την ιδιότητά του, του ιδρυτικού μέλους της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά, είπε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα ανακούφισης για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν και ταυτόχρονα να γίνει αναπτυξιακός μοχλός στη γεωργία και τη φαρμακοβιομηχανία.

Επικαλέστηκε ιατρικές έρευνες που έδειξαν ότι η ιατρική κάνναβη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ανορεξίας, τη μείωση της ναυτίας, τη μείωση του πόνου, τη φλεγμονή - πρήξιμο ή ερυθρότητα, τα προβλήματα ελέγχου των μυών, για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων και ενδεχομένως για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών.

Η ιατρική κάνναβη, επισήμανε επίσης, βοηθάει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή αυτούς που ζουν με AIDS, να διαχειρίζονται τα συμπτώματά τους, να μειώνουν τις επιληπτικές κρίσεις ενώ πρόσφατες έρευνες σε ζώα έδειξαν ότι μερικά από τα εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν στην καταστροφή ορισμένων καρκινικών κυττάρων και στη μείωση του μεγέθους άλλων.

«Σας καταθέτω στοιχεία που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και έχει μικρότερη επικινδυνότητα ακόμη και από το αλκοόλ και το τσιγάρο» είπε ο Γ.Παπανδρέου και σημείωσε πως είναι μύθος ότι με την αποποινικοποίηση της κάνναβης ανοίγει η πόρτα σε άλλες σκληρές ουσίες, διότι ο τρόπος με τον οποίο, δυστυχώς, πηγαίνει κάποιος στα σκληρά ναρκωτικά, είναι επειδή έχει επαφή με τα παράνομα δίκτυα. 

Συνεπώς, όπως είπε, το θέμα είναι η κάνναβη να φύγει από τα παράνομα δίκτυα και να σταματήσει η κερδοσκοπία γύρω από την παράνομη διακίνησή της· κερδοσκοπία που δεν αφορά μόνο τα εγκληματικά δίκτυα, αλλά και μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες ξέρουν ότι το σκεύασμα της ιατρικής κάνναβης θα είναι ανταγωνιστικό στα οπιούχα φάρμακα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η κάνναβη πιο ακίνδυνη από αλκοόλ, τσιγάρο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: