ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δυνατότητα εξαγοράς από καταπατητές των ακινήτων του Δημοσίου...


Τη δυνατότητα εξαγοράς από τους αυθαίρετους καταπατητές, των αυθαιρέτως κατεχόμενων ακινήτων του δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, με απόφαση (υπ’ αρίθμ. 2/4392/0004/8.3.2018) που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, συγκροτείται 10μελής ομάδα εργασίας για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου.

Έργο της εν λόγω ομάδας, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, θα είναι ο προσδιορισμός των όρων και των προϋποθέσεων της δυνατότητας εξαγοράς από τους αυθαίρετους καταπατητές των αυθαιρέτως κατεχόμενων ακινήτων του δημοσίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση στο κατάστημα που στεγάζονται υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες λύσεις προτείνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις, θα πρέπει να είναι είναι συμβατές με το Σύνταγμα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της συγκεκριμένης κίνησης του οικονομικού επιτελείου είναι όπως δοθεί, το συντομότερο, ένα πρόβλημα που χάνεται στα βάθη δεκαετιών και ταυτόχρνα να ενισχυθούν και οι εισπράξεις του δημοσίου, λόγος για τον οποίο μάλιστα εξετάζεται όπως η καταβολή του όποιου τιμήματος συμφωνηθεί θα γίνεται σε αρκετές δόσεις ώστε να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι.
 
 
 naftemporiki
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Δυνατότητα εξαγοράς από καταπατητές των ακινήτων του Δημοσίου... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: