ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Julia Klöckner: Η συμβατική υπουργός Γεωργίας της νέας γερμανικής κυβέρνησης


Η αντιπρόεδρος του CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας), Julia Klöckner είναι η νέα υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων. Η κόρη αμπελοκαλλιεργητή, που χαρακτηρίζει το glyphosate ως «μέσο επαγγελματιών για επαγγελματίες», έχει ήδη συγκεντρώσει πολλούς επικριτές από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων και, βέβαια, χειροκροτήματα από τους συμβατικούς αγρότες και τις οργανώσεις τους.

Η Julia Klöckner μιλά τη γλώσσα των συμβατικών αγροτών και των αμπελουργών. Όταν οι περιβαντολλόγοι την επικρίνουν για τις επιλογές της, είτε είναι υπέρ του glyphosate είτε επιλέγει να ονομάζει τα «παρασιτοκτόνα» ως τα 750 εγκεκριμένα από τη Γερμανία σκευάσμα, απαντά: «Έχουμε μειώσει το glyphosate στη Γερμανία κατά 30% τα τελευταία πέντε χρόνια». 


Μην ξεχνάμε ότι ο προκάτοχος της Klöckner, ο Χριστιανοδημοκράτης Schmidt, έδωσε στην αμφισβητούμενη χημική δραστική ουσία «φιλί ζωής» με την έγκριση σε επίπεδο Ε.Ε. της παράτασης της άδειας κυκλοφορίας, έστω και προσωρινά.

H Klöckner περιμένει ότι η γεωργική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτελέσει σημαντικό θέμα στο νέο της καθήκον, δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι n-tv. Η ΕΕ θα αντιμετωπίσει σοβαρή μείωση στα έσοδα του προϋπολογισμού της, καθώς η καθαρή χρηματοδοτική συνεισφορά της Βρετανίας δεν θα υπάρχει μετά το 2020.

Αναφέρθηκε επίσης στην προστασία των καταναλωτών, στην καλή διαβίωση των ζώων και στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής γεωργίας ως προτεραιότητες.

Η Klöckner, 45 ετών, προέρχεται από το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο και ανήκει στη νέα γενιά υπουργών που θα πλαισιώσουν την Άνγκελα Μέρκελ από εδώ και πέρα, στην 4η θητεία της ως καγκελάριου της Γερμανίας.

Είναι δημοσιογράφος, αναπληρώτρια πρόεδρος του Κόμματος του CDU της Μέρκελ και πρώην υφυπουργός Γεωργίας.

Πέρα από την ΚΑΠ και το glyphosate η κυρία Klöckner έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά θεμάτων όπως:
  • Απαγόρευση νεονικοτινοειδών
  • Γενετικά τροποιημένοι οργανισμοί σε καλλιέργειες
  • Ενισχύσεις αγροτών για την προστασία του περιβάλλοντος
agro24.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Julia Klöckner: Η συμβατική υπουργός Γεωργίας της νέας γερμανικής κυβέρνησης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: