Τα μικρά οικογενειακά οινοποιεία ίδρυσαν τον 1o Συνδέσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ)

Με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οινοποιίας, ιδρύθηκε o Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ). Σύμφ...


Με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οινοποιίας, ιδρύθηκε o Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες–μέλη ενώθηκαν στις 16/4/2018 με όραμα να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των Μικρών Οινοποιών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για οικογενειακά οινοποιεία με εξαιρετική πρώτη ύλη, με μόνο οδηγό την ποιότητα και το πείσμα τους, την αυθεντική αποτύπωση της ελληνικής γης, το πάθος και την αγάπη τους για το σταφύλι και το κρασί.

Ο ΣΜΟΕ φιλοδοξεί να καλύψει επαρκώς την απουσία επίσημης αντιπροσώπευσης Μικρών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοποιίας.
Επίσης φιλοδοξεί να βοηθήσει όλους τους νέους οινοποιούς αλλά και τους παλιότερους που έχουν ίδιους στόχους, να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις των αγορών και να δημιουργήσουν μέσα στο ανταγωνιστικό οικονομικό και τεχνικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται και εξελίσσεται.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου μικρών οινοποιών γεννήθηκε το 2017, όταν μια ομάδα οινοποιών οραματίστηκε την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού και του αμπελώνα του, με κριτήριο την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών.

Στα σχέδια του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος είναι:
- Ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς.
- Η αποτελεσματική συνδρομή στην πρόοδο του ελληνικού κρασιού αποτελώντας αξιόπιστο συνομιλητή μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των φορέων πολιτικού σχεδιασμού, επιστημονικών και ερευνητικών οργανισμών καθώς και αρμοδίων θεσμικών παραγόντων.
- Η παρακολούθηση, η μελέτη, η ανάλυση και η διατύπωση προτάσεων σε ζητήματα σχετικά με αυτή και ειδικότερα τον κλάδο της οινοποιίας.
- Επιπρόσθετα στοχεύει να είναι κοντά με την τεχνογνωσία του στους νέους αμπελουργούς και παραγωγούς που θέλουν να παράγουν τα χρώματα και τα αρώματα της Ελληνικής γης.

Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του ΣΜΟΕ, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν και οι πρώτες εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η σύνθεση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Αθ. Ντούγκος (Πρόεδρος), Ι. Παπαργυρίου (Αντιπρόεδρος), Αικ. Μποσινάκη (Γ. Γραμματέας), Απ. Θυμιόπουλος (Ταμίας), Ελ. Διγενάκης, Ν. Πετρακόπουλος και Κ. Πυργάκης (Μέλη ΔΣ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 iefimerida.gr 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια