Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σημαντική αύξηση στην παραγωγή ζάχαρης το 2017/18


 



Ενισχυμένη από το τέλος των ποσοστώσεων ζάχαρης το 2017, η παραγωγή ζάχαρης στην ΕΕ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά για το 2017/18. Αυτό είναι μόνο ένα από τα ευρήματα της τελευταίας βραχυπρόθεσμης έκθεσης προοπτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου 2018.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάκαμψη της παραγωγής σιτηρών στην ΕΕ, η οποία αυξάνεται από 297 εκατομμύρια τόνους το 2016 σε 307 εκατομμύρια τόνους το 2017.

Επιπλέον, οι παγκόσμιες και οι ευρωπαϊκές τιμές εδραιώνονται με τη συνεχή αύξηση της ζήτησης για ζωοτροφές και βιομηχανικές χρήσεις.

Ο κρύος χειμώνας δεν έβλαψε σημαντικά τις καλλιέργειες και μέχρι στιγμής, παρά την ελαφρά μείωση της έκτασης, αναμένεται σταθερή συγκομιδή για το 2018/19.

Ο όγκος των ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί σε 35mt το 2017/18 (αύξηση 11% πάνω από τον πενταετή μέσο όρο), με αποτέλεσμα η παραγωγή κραμβελαίου να φθάσει τα 21,8mt το 2017/18 (αύξηση 9% σε σύγκριση με το 2016/17).

Για το πρώτο έτος χωρίς ποσοστώσεις, η παραγωγή ζάχαρης στην ΕΕ υπολογίζεται σε 21 εκατ. Τόνους για το 2017/18, 23% υψηλότερη από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Η παραγωγή της ΕΕ αναμένεται να σταθεροποιηθεί για το 2018/19 παρά τις μειούμενες τιμές της ζάχαρης. Η πρόσθετη παραγωγή προορίζεται κυρίως για εξαγωγές, με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων προορισμών.

Για τον γαλακτοκομικό τομέα αναμένεται αύξηση της παραγωγής γάλακτος από 165,4 εκατομμύρια τόνους το 2017 σε 167,4 εκατομμύρια τόνους το 2018.

Οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να επηρεάσουν έντονα την ανάπτυξη της παραγωγής.

Η αναμενόμενη ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα αναμένεται, αλλά μπορεί να μην αρκεί για να διατηρηθεί η ισορροπία της αγοράς.

Όσον αφορά τον τομέα του κρέατος, η παραγωγή βοείου κρέατος στην ΕΕ αναμένεται να μειωθεί από 8,11 εκατομμύρια το 2017 σε 8,05 εκατομμύρια τόνους το 2018.

Οι εξαγωγές, μετά από μια σταθερή αύξηση τα τελευταία χρόνια, μπορεί να σταθεροποιηθούν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Η παραγωγή και οι εξαγωγές κρέατος προβάτων αναμένεται επίσης να σταθεροποιηθούν το 2018.

Μια αυξανόμενη αγέλη αναπαραγωγής θα πρέπει να προωθήσει την παραγωγή χοιρινού κρέατος.

Το 2018, ο τομέας των πουλερικών αναμένεται να ανακάμψει από τη γρίπη των πτηνών που επηρέασε τόσο την παραγωγή όσο και το εμπόριο το 2017.

Η πλήρης έκθεση, με εμπεριστατωμένη ανάλυση ανά αγορά, είναι διαθέσιμη εδώ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σημαντική αύξηση στην παραγωγή ζάχαρης το 2017/18 Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.