ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας την Παρασκευή 27/04


Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων διοργανώνει αύριο Παρασκευή το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ως συντονιστής εταίρος του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργου με τίτλο «ArchaeoSchool for the Future: a sustainability approach» («Αρχαιότητες και σχολείο για το μέλλον: μια προσέγγιση αειφορίας»).

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+/ Δράση ΚΑ2” - «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 9 π.μ. με 2 μ.μ. και είναι ανοικτή στο κοινό. Περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου, εισηγήσεις σχετικά με τις παιδαγωγικές θεωρίες και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν, προβολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν και των πνευματικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Δεξιότητες του 21ου αιώνα: η εκπαίδευση με στόχο τον ενεργό πολίτη». Επίτιμος καλεσμένος είναι ο αρχαιολόγος και καθηγητής Πέτρος Θέμελης.Στο ισόγειο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και έργων των μαθητών, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες μαθητές θα προβάλλουν τις ψηφιακές τους δημιουργίες. Το βράδυ της Παρασκευής (8 μ.μ. - 10 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί θεατρική παράσταση από τους μαθητές των 3 χωρών που συμμετέχουν στο έργο και μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «Ταξίμ».

Από την Ελλάδα, συμμετέχουν το ΚΠΕ Καλαμάτας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, το Γυμνάσιο Θουρίας και το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης. Από την Ιταλία συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Ca’Foscari της Βενετίας και τα σχολεία Liceo Girolamo Fracastoro και Educantato Statale Agli Angeli της Βερόνας. Από την Ισπανία (Καταλονία) συμμετέχουν ο Εκπαιδευτικός Επιμορφωτικός Οργανισμός Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres Βαρκελώνης και τα σχολεία Col.legi Sant Pau Apostol της Ταραγκόνας και INS Baix Camp του Ρέους.Για πληροφορίες Ιωάννα Ραβάνη (6946-462849 ή 27210 62299).
 
eleftheriaonline.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας την Παρασκευή 27/04 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: