ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιστήμονες του Χάρβαρντ προσπαθούν να επαναφέρουν τα μαμούθ στη ζωή


Σχέδια για την επαναφορά των μαμούθ στη ζωή 10.0000 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους κάνουν επιστήμονες του Χάρβαρντ. Σχεδιάζουν να τροποποιήσουν κύτταρα ελέφαντα και να τα συνδυάσουν με διατηρημένο DNA από κατεψυγμένο μαμούθ, ώστε να προσπαθήσουν να κλωνοποιήσουν τα πελώρια παχύδερμα.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο σαφάρι «Εποχής των Παγετώνων» εκτάσεως 200.000 στρεμμάτων σε μια απόμερη περιοχή της Σιβηρίας, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν τα υβριδικά μαμούθ που θα δημιουργηθούν, όπως οι δεινόσαυροι στην ταινία Jurassic Park.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα συνδράμουν και στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην Αρκτική περιοχή καθώς θα τονωθεί η ανάπτυξη της βλάστησης.

Αν αποδώσουν καρπούς τα πειράματά τους τότε το ζώο που θα προκύψει σε μια διετία, όπως υπολογίζουν, δεν θα είναι ένα κανονικό μαμούθ, αλλά ένα υβριδικό ζώο -διασταύρωση Ασιατικού ελέφαντα με μαμούθ- με μακρύ τρίχωμα, παχύ στρώμα λίπους, και κυκλοφορικό σύστημα προσαρμοσμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

«Εστιάζουμε στην αναβίωση των γονιδίων του μαμούθ και στη δημιουργία ενός υβριδικού μαμούθ/ελέφαντα για να τα βοηθήσουμε να εξαπλωθούν σε μεγάλες, άγριες περιοχές με αρκτικό κλίμα. Έχουμε ήδη αναβιώσει δεκάδες γονίδια και τα δοκιμάζουμε σε κύτταρα ελέφαντα», είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, καθηγητής Τζορτζ Τσερτς στη βρετανική εφημερίδα The Sun.
 
 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Επιστήμονες του Χάρβαρντ προσπαθούν να επαναφέρουν τα μαμούθ στη ζωή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:43 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: