Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήλωση Φ.Αραμπατζή για την κυβερνητική πολιτική στον πρωτογενή τομέαH Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτονόητες υποχρεώσεις προς τους αγρότες όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από ένα χρόνο ομηρίας και ταλαιπωρίας των Νέων Αγροτών, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την πληρωμή των επιλαχόντων, ενώ για άλλη μία φορά υπόσχεται να καταβάλει όσα οφείλονται στους τευτλοκαλλιεργητές για μια καλλιέργεια, που με ευθύνη της Κυβέρνησης, φέτος χάνεται».

Πλήρης Δήλωση

«Από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την ένταξη όλων των επιλαχόντων του Προγράμματος Νέων Αγροτών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020. Από ό,τι φαίνεται, στην Κυβέρνηση ανακάλυψαν ξαφνικά ότι τελικά τα νούμερα “βγαίνουν”.

Είχε βεβαίως προηγηθεί μια δεκάμηνη περίοδος αβεβαιότητας που αποθάρρυνε χιλιάδες νέους αγρότες από το να επενδύσουν στην γεωργία. Είχε προηγηθεί δύο φορές ο αποκλεισμός τους, μέσω της επιβολής άδικων και άνισων κριτηρίων κατανομής κονδυλίων στις Περιφέρειες της χώρας. Είχαν προηγηθεί δεσμεύσεις χωρίς αντίκρυσμα, που εκτός του ότι είχαν τεράστιο γραφειοκρατικό κόστος, προσέθεσαν φόρτο εργασίας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έστω και τώρα, με καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου και ύστερα από τις αλλεπάλληλες και ισχυρές πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισαν τελικά να πράξουν τα αυτονόητα. Αυτά δηλαδή που η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε σε ελάχιστο χρόνο, εντάσσοντας πλήρως τους 12 χιλιάδες ενδιαφερόμενους Νέους Αγρότες και τους 3 χιλιάδες επιλαχόντες. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν τελικά θα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού και από πού θα βρεθούν οι επιπλέον πόροι.

Μίλησε, όμως, ο κ. Τσίπρας και για το μέλλον της πολύπαθους Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διαβεβαιώνοντας τους τευτλοπαραγωγούς ότι “θα αποζημιωθούν άμεσα για το προϊόν που παρέδωσαν και θα ενισχυθούν και με τα ποσά που είναι αναγκαία για να καλλιεργήσουν και για την επόμενη χρονιά τα χωράφια τους”.

Αυτό βεβαίως που δεν είπε, είναι ότι ακόμη και σήμερα να υλοποιούνταν οι υποσχέσεις του για την άνευ προηγουμένου καθυστέρηση καταβολής όσων οφείλονται για την σοδειά του 2017, το πλήγμα στην τευτλοκαλλιέργεια είναι τεράστιο. Και αυτό διότι αφενός είναι -ευλόγως- απρόθυμοι οι παραγωγοί να καλλιεργήσουν ξανά και αφετέρου η φετινή περίοδος καλλιέργειας ουσιαστικά χάθηκε, αφού ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου.

Το μόνο που κατάφερε τελικά ο Πρωθυπουργός με την αναφορά του στους αγρότες είναι να μας θυμίσει την προχειρότητα, τους ερασιτεχνισμούς και τις ιδεοληψίες που χαρακτηρίζουν την πολιτική της Κυβέρνησης και στον πρωτογενή τομέα».

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Δήλωση Φ.Αραμπατζή για την κυβερνητική πολιτική στον πρωτογενή τομέα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.