Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου σάρωσε μετάλλια και διακρίσεις

Στην κορυφή των διακρίσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμ...


Στην κορυφή των διακρίσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου.

Το βραβείο του Καλύτερου Αποστάγματος του Διαγωνισμού BEST SPIRIT OF COMPETITION 2018 παρέλαβε ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος για το Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου (OLD SPIRIT) από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην τελετή απονομής μεταλλίων στην αίθουσα «Εσπερίδες» του ξενοδοχείου «Athens Hilton» με την παρουσία εκπροσώπων όλου του ελληνικού κλάδου οίνου και αποσταγμάτων.

Η ειδική αυτή κορυφαία διάκριση του OLD SPIRIT ως «Καλύτερο απόσταγμα του Διαγωνισμού» αποδόθηκε στον Α.Ο.Σ. Τυρνάβου καθώς το συγκεκριμένο τσίπουρο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό.

Εκτός όμως της σημαντικής αυτής διάκρισης ο πρόεδρος του οινοποιείου κ. Χρ. Τσιτσιρίγγος παρέλαβε και το χρυσό μετάλλιο για το Παλαιωμένο Τσίπουρο από τον κ. Σταύρο Σάμιο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αλκοόλης του Γενικού Χημείου του Κράτους. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά χρυσό στον Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το προϊόν αυτό τεκμηριώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των αποσταγμάτων του Συνεταιρισμού.

Στον ίδιο διαγωνισμό ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο για το EVOSMON Ροζέ από Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και χάλκινο για το EVOSMON Λευκό που παρέλαβαν αντίστοιχα ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αποστόλης Ευαγγελόπουλος και ο γραμματέας κ. Αποστόλης Καλμπούρης.

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε για 18η συνεχή φορά παράλληλα με τον «4ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», με νέο κανονισμό από φέτος βασισμένο στις σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης που εφαρμόζονται διεθνώς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους και όλων των φορέων του κλάδου.

Το 2018 όμως μόλις τους πρώτους μήνες που διανύσαμε χάρισε και άλλες διακρίσεις με μετάλλια στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Ετσι στον Διεθνή Διαγωνισμό «PAR Wine Award International 2018» βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο το «EVOSMON Ροζέ» το «EVOSMON Λευκό» από την ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και η «ΚΡΥΠΤΗ 2015» πρωτοεμφανιζόμενος ερυθρός οίνος παλαιωμένος σε βαρέλι από την ποικιλία «MERLOT», ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο «ΡΟΔΟΙΝΟΣ» ημίγλυκος ροζέ από Μοσχάτο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 

Σχόλια