ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πώς θα γίνεται η μείωση προστίμου για τους ανασφάλιστους αγρεργάτες που προσλαμβάνονται από αγρότεςΜειώσεις που φθάνουν έως και στο 71,56% του σημερινού ύψους προστίμου των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, μεταξύ άλλων και των αγρεργατών, που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις εκμεταλλεύσεις τους προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Bουλή.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «στις εμβληματικές αλλαγές του δεύτερου αυτού νομοσχεδίου θα περιλαμβάνεται η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου, από την αμιγώς εισπρακτική και τιμωρητική λογική ως σήμερα, σε μία λογική απόδοσης δικαιοσύνης προς τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος».

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης η κ. Αχτσιόγλου ανάφερε πως «υπήρχε ένα πρόστιμο 10.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που εντοπιζόταν αδήλωτος σε επιχείρηση, με την έννοια της τιμωρίας του εργοδότη. Τώρα, θα μειώνεται σημαντικά εφόσον ο εργοδότης προσλάβει τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος και ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασης θα μειώνεται περισσότερο».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προωθούμενη διάταξη τα νέα πρόστιμα ανάλογα με το χρονικό διάστημα της σύμβασης πρόσληψης του ανασφάλιστου είναι τα ακόλουθα:
  • 7.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει τρίμηνη σύμβαση
  • 5.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει εξάμηνη σύμβαση
  • 3.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει ετήσια σύμβαση
Η Υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «ο εργοδότης θα καταβάλλει ένσημα τριών μηνών στον εργαζόμενο μόλις ξεκινάει η σύμβαση, σαν να τον είχε απασχολήσει ήδη για τρεις μήνες. Σε περίπτωση υποτροπής είμαστε πολύ αυστηροί και το πρόστιμο θα διπλασιάζεται χωρίς δυνατότητα εκπτώσεων». Με την μεταρρύθμιση αυτή «δίνουμε πολύ μεγάλο κίνητρο για να γίνουν συμβάσεις εργασίας, να γίνουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλες χρονικά, αλλά και για να καταγγέλλει ο εργαζόμενος την αδήλωτη εργασία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε ιδιαίτερο συμφέρον», κατέληξε.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Πώς θα γίνεται η μείωση προστίμου για τους ανασφάλιστους αγρεργάτες που προσλαμβάνονται από αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: