Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τα οφέλη της πατάτας στη διατροφή


Οι πατάτες έχουν πολλά να προσφέρουν στην υγεία μας καθώς αποτελεί ένα τρόφιμο με μεγάλη διατροφική αξία.

Αν και θεωρείται από πολλούς ως «παχυντικό» τρόφιμο, η πατάτα δε στερείται θρεπτικής αξίας και μπορεί να αποτελέσει συστατικό ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο και ως επί το πλείστον ψητή ή βραστή.

Ειδικότερα, η πατάτα συγκαταλέγεται στα αμυλούχα τρόφιμα και αποτελεί καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Β6. Επιπλέον, περιέχει μικρές ποσότητες θειαμίνης, νιασίνης καθώς και απαραίτητων μετάλλων, όπως το μαγνήσιο και το μαγγάνιο.

Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η θρεπτική της αξία εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύεται, με το ψήσιμο να υπερτερεί έναντι του βρασμού, όσον αφορά στη διατήρηση των υδατοδιαλυτών βιταμινών και του καλίου.

Αναφορικά με το θερμιδικό της περιεχόμενο, μια μικρή πατάτα -σε μέγεθος αυγού- αποδίδει περίπου 80 θερμίδες, όσες δηλαδή και μια φέτα ψωμί.

Συνεπώς, το «κλειδί» βρίσκεται στην ποσότητα κατανάλωσης και στον τρόπο μαγειρέματος, αφού το τηγάνισμα «επιβαρύνει» σημαντικά την περιεκτικότητα σε λιπαρά και κατ’ επέκταση θερμίδες.
 
neadiatrofis.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τα οφέλη της πατάτας στη διατροφή Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.