ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση του βουλευτή Σ.Βαρδάκη για τα μέτρα προστασίας του κρητικού ελαιολάδου


Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θέμα: «Μέτρα προστασίας του κρητικού ελαιολάδου»

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους παραγωγούς ελαιολάδου της Κρήτης, η συνεχής πτώση των τιμών, η οποία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικά απο 3,5 ευρώ κατα μέσο όρο, η τιμή εκκίνησης έχει φτάσει κάτω απο τα 3 ευρώ το κιλό τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου θεωρεί ως επιβαρυντικό παράγοντα της πτώσης των τιμών τις αδασμολόγητες εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου και τις πιθανές «ελληνοποιήσεις του».

Επειδή η παραγωγή του ελαιολάδου είναι βαρύνουσας σημασίας για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Επειδή πάνω απο το 95% της παραγωγής της Κρήτης είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζει στο μεγαλύτερο ποσοστό να εξάγεται σε χύμα μορφή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Ποια τα μέτρα ελέγχου προστασίας του κρητικού ελαιολάδου από προσπάθειες νοθευσής του;
  2. Με ποια μέτρα σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο μπορεί να υποστηριχτεί η τυποποίηση του κρητικού ελαιολάδου;
  3. Ποια τα μέτρα ελέγχου για την εφαρμογή του νέου νόμου για την υποχρεωτική χρήση μη επαναγεμιζόμενων φιαλών ελαιολάδου στην εστίαση;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Βαρδάκης Σωκράτης
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ερώτηση του βουλευτή Σ.Βαρδάκη για τα μέτρα προστασίας του κρητικού ελαιολάδου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: