Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παραμένουν τα προβλήματα συνεργασίας τουριστικού & αγροτικού κλάδου


Ελάχιστα ελληνικά προϊόντα γεύονται οι τουρίστες . Το ότι η Ελλάδα είναι µία αγροτική και τουριστική χώρα κανείς δεν το αμφισβητεί. Είναι γεγονός όμως ότι οι δύο αυτοί κλάδοι στην χώρα μας, ως τώρα, δεν έχουν κατορθώσει να συνεργαστούν. 
 
Για παράδειγμα στην Κρήτη δεν ξεπερνά το 13% η χρήση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το 2017, το Συντονιστικό Συµβούλιο µε την επωνυµία «Φόρουµ Αγροδιατροφής - Βιοµηχανίας - Τουρισµού», στο οποίο προεδρεύει ο Γενικός Γραµµατέας Βιοµηχανίας του Υπουργείοι Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευστράτιος Ζαφείρης.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαφείρης στο συνέδριο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ), «η αγροτική παραγωγή μπορεί να αλλάξει την «ποιότητα» του τουρισμού στην χώρα μας. 
 
Υπάρχει όμως μεγάλη έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κλάδων, κάτι που εμποδίζει τον τουρίστα, που αποφασίζει να επισκεφτεί την χώρα μας, να αγοράσει ένα ελληνικό αγροτικό προϊόν. Κάποιες προσπάθειες (όπως Ελληνικό Πρωινό, Πρωινό του Αιγαίου κ.α.) είναι μεμονωμένες και δεν μπορούν να αλλάξουν τον κανόνα».
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Παραμένουν τα προβλήματα συνεργασίας τουριστικού & αγροτικού κλάδου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.