ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εντείνουν τις προσπάθειες υιοθέτησης βιώσιμων πολιτικών οι σοκολατοβιομηχανίες


Οι σοκολατοβιομηχανίες εξακολουθούν να είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών, επισημαίνει η ΜΚΟ Mighty Earth με έδρα την Ουάσινγκτον στον οδηγό καταναλωτών που περιλαμβάνει τους καλύτερους παραγωγούς σοκολάτας.

Στόχος αυτού του νέου οδηγού, ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 27 Μαρτίου, είναι να «βοηθήσει τους καταναλωτές να καταλάβουν ποιες σοκολατοβιομηχανίες έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο στην προστασία των δασών», εξηγεί η ΜΚΟ.

Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής σοκολάτας στον κόσμο, με την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης.

«Οι έρευνές μας διαπιστώνουν ότι το κακάο που παράγουν θεωρείται υπεύθυνο για την αποψίλωση σε παγκόσμιο επίπεδο, καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα των τροπικών δασών», επισημαίνει η Mighty Earth.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η εξέταση των πρόσφατων δεσμεύσεων των επιχειρήσεων «καταδεικνύει σημαντική βελτίωση της (βιώσιμης) πολιτικής» σε σχέση με προηγούμενες έρευνες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «η εκάστοτε σοκολατοβιομηχανία πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές».
euractiv.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Εντείνουν τις προσπάθειες υιοθέτησης βιώσιμων πολιτικών οι σοκολατοβιομηχανίες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: