Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μούχλα σε τρόφιμα - Ποια πετάμε, ποια... σώζονται !!!

 
Τροφές όπως τα μαγειρευτά κατσαρόλας, τα μαλακά φρούτα, τα λαχανικά και τα μαλακά τυριά μπορεί να εμφανίσουν μούχλα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνειά τους.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πορώδη τρόφιμα, όπως το ψωμί και τα κέικ που έχουν μουχλιάσει. Όλα αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται αμέσως αν έχουν μουχλιάσει στην επιφάνεια.

Πετάξτε στα σκουπίδια τις παρακάτω τροφές, αν έχουν μουχλιάσει:
  • Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ
  • Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί
  • Μαλακά φρούτα και λαχανικά
  • Ψωμί και αρτοσκευάσματα
  • Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρια
  • Μαρμελάδες και ζελέ
Αυτές οι τροφές μπορούν να διασωθούν:
  • Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια
  • Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!
  • Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.
 iatropedia.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μούχλα σε τρόφιμα - Ποια πετάμε, ποια... σώζονται !!! Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.