ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευκαιρίες για το ελληνικό βαμβάκι γεννά η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας


Εμπάργκο από την Κίνα στο Αμερικανικό βαμβάκι... Οι πρόσφατες ανακοινώσεις περί πρόθεσης επιβολής δασµών τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα για µια σειρά από εµπορεύµατα έχουν προκαλέσει για την ώρα ένα δυνατό αλλά µικρής διάρκειας σεισµό στις αγορές.

Για µερικούς αναλυτές αυτός αποτελεί τον κύριο σεισµό, ενώ για άλλους απλά έναν προσεισµό και για την ακρίβεια την έναρξη µιας νέας εποχής για τις αγορές µε πολύ υψηλή µεταβλητότητα.

Στις 4 Απριλίου η αµερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε µια λίστα από 1.333 κινεζικά προϊόντα για τα οποία έχει σκοπό να επιβάλει δασµό εισαγωγής 25%, αξίας δηλαδή 50 δις δολαρίων. Το ίδιο απόγευµα η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει επιπρόσθετους δασµούς 25% στην εισαγωγή 106 προϊόντων των ΗΠΑ, όπως σόγια, καλαµπόκι, σιτηρά, βαµβάκι, χηµικά, αυτοκίνητα κ.α., αξίας 980 εκατ. δολαρίων.

Μπορεί ακόµα να µην είναι τελεσίδικη η απόφαση, αλλά και µόνο η ανακοίνωση τέτοιων νέων προκάλεσε µαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές. Τόσο τα χρηµατιστήρια αξιών αλλά και εµπορευµάτων σηµείωσαν σηµαντική πτώση, αλλά µόνο για µια συνεδρίαση.

Εγχώριοι αναλυτές θεωρούν πως καθώς η Κίνα έχει εξαντλήσει τα στρατηγικά της αποθέματα σε μπάλες ίνας εκκοκκισμένης, θα επιδιώξει μετά το εμπάργκο στο αμερικανικό βαμβάκι, να στραφεί και να ανοιχτεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς σε άλλες αγορές και αυτές είναι πέρα από την Ινδία, την Αίγυπτο και την Αυστραλία και η Ελλάδα με την Τουρκία, καθώς τα κλωστήριά της δεν μπορούν να ξεμείνουν από πρώτη ύλη.. Μεσομακροπρόθεσμα όμως αναμένεται να αυξήσει την καλλέργεια βαμβακιού στα εδάφη της...
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ευκαιρίες για το ελληνικό βαμβάκι γεννά η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: