Οι "σούπερ" πατάτες (που δεν τρώτε) !!!

Υγιή καρδιά, νεανική επιδερμίδα, καλύτερη διάθεση... Όλα αυτά μας τα προσφέρουν οι -όχι τόσο γνωστές- γλυκοπατάτες ! 7 καλοί λόγοι για ν...


Υγιή καρδιά, νεανική επιδερμίδα, καλύτερη διάθεση... Όλα αυτά μας τα προσφέρουν οι -όχι τόσο γνωστές- γλυκοπατάτες!

7 καλοί λόγοι για να τρώτε γλυκοπατάτες 

Βιταμίνη Α

Στις γλυκοπατάτες τη βρίσκουμε με τη μορφή βήτα καροτένιου. Μία μερίδα γλυκοπατάτες περιέχει 200 γρ. δηλαδή το 214% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6, γνωστή και ως πυροδιξίνη, παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της σεροτονίνης, η οποία μεταφέρει μηνύματα από το σώμα στον εγκέφαλο αλλά είναι και μία βασική ορμόνη της καλής διάθεσης. Η Β6 είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να παράξει το σώμα μας καινούργια ερυθρά αιμοσφαίρια. 200 γρ. γλυκοπατάτας παρέχουν περίπου το 200% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Κάλιο 

Το κάλιο είναι ζωτικό για ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και συμβάλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας. Ευτυχώς, μια μερίδα γλυκοπατάτας (200 γρ.) περιέχει πάνω από το ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.


Αυτό το ξέρατε; Το κάλιο έχει διουρητικές ιδιότητες και εξισορροπεί τη μεγάλη πρόσληψη νατρίου (βλ. αλάτι) στον οργανισμό.

Σίδηρος 

Ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή όλων αλλά ακόμη περισσότερο των γυναικών καθώς συμβάλει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και προλαμβάνει την αναιμία. Για μια διπλή δόση σιδήρου, συνοδέψτε με ψητές γλυκοπατάτες το μοσχαρίσιο κρέας σας.

Μαγγάνιο 

Το μαγγάνιο είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά ιχνοστοιχεία, είναι όμως σημαντικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής. Δύο βασικοί λόγοι που μας είναι απαραίτητο; Συμβάλει στο σχηματισμό των συνδετικών ιστών και των ορμονών του σεξ!

Βιταμίνη C

Το ξέρατε πως οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης που μας βοηθά να παραμένουμε υγιείς όλο το χρόνο; Πέρα από αυτό όμως, η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση όλων των ιστών στο σώμα.

Χαλκός 

Δεν ανήκει στα μέταλλα που έχουμε συνηθίσει να μας απασχολούν στη διατροφή μας, όμως ο χαλκός θεωρείται το μέταλλο της νεότητας: Συμβάλει στην παραγωγή του κολλαγόνου και διατηρεί το δέρμα νεανικό και σφριγηλό. 
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια