ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

EYBOIA- ΤΕΙ Ψαχνών: Θολό τοπίο & αντικρουόμενα σενάρια εν αναμονή της επίσκεψης Γ.Πανούση


Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς .Εν αναμονή της επίσκεψης του πρώην Υπουργού Γιάννης Πανούση στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά και της παράλληλης συνάντησης με φορείς και κατοίκους της περιοχής, αναφορικά με την πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, φουντώνουν τα σενάρια για το μέλλον και την εξέλιξη του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας.

Η κινητικότητα είναι έντονη με τους αυτοδιοικητικούς της Στερεάς Ελλάδας από τη μία πλευρά να διεκδικούν την ίδρυση Πανεπιστημίου. Στην αντίπερα όχθη η πρόταση του ΕΚΠΑ κάνει λόγο για συγχώνευση και αφομοίωση του πάλαι ποτέ ΤΕΙ Ψαχνών με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εν μέσω παραφιλολογίας και αντικρουόμενων προτάσεων, το Υπουργείο Παιδείας θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο αφήνοντας να διαρρεύσει, πως επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της πανεπιστημιοποίησης και ταυτόχρονης συγχώνευσης του ΤΕΙ Στερεάς με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλίας. Αυτό που δεν διευκρινίζει ωστόσο το υπουργείο, είναι το ρόλο που θα διαδραματίσει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κάτω από την κοινή πανεπιστημιακή ομπρέλα.Τα ενδεχόμενα συνεπώς είναι όλα ανοιχτά και στην τοπική κοινωνία των Ψαχνών ελπίζουν, πως σήμερα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο evia365.gr τόνισε ότι ο κ. Πανούσης αναμένεται εκτός της συζήτησης να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ προκειμένου να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση. «Η πρόταση είναι υπό διαμόρφωση και όχι η τελική. Η επίσκεψη του κ. Πανούση είναι στα πλαίσια της διαβούλευσης» επισημαίνει ο Δήμαρχος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η πρόταση του πρώην Υπουργού είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την πρόταση του ΕΚΠΑ. «Ο κ. Πανούσης επεξεργάζεται την πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας μετά από ανάθεση της ΠΕΔ. Το ΕΚΠΑ πρότεινε κάτι διαφορετικό» αναφέρει ο κ. Ψαθάς. Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τοπικούς φορείς, παράγοντες και κατοίκους να ελπίζουν ότι θα λάβουν επιτέλους ουσιαστικές απαντήσεις.
 
 
 Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
EYBOIA- ΤΕΙ Ψαχνών: Θολό τοπίο & αντικρουόμενα σενάρια εν αναμονή της επίσκεψης Γ.Πανούση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: