ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ετήσιο κόστος 1,2 δισ. ευρώ από τη διάβρωση των εδαφών στην Ευρωπαική Ένωση.


Το ζήτημα της διάβρωσης των εδαφών είναι μείζονος σημασίας με τεράστια κόστη που ξεπερνάνε τα 1,2 δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως σε επίπεδο Ε.Ε. και με τεράστιες επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή εκδήλωση με θέμα : «Η απειλή της διάβρωσης των εδαφών και τρόποι αντιμετώπισής της» που συνδιοργάνωσε το Ίδρυμα «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου» Κύκλος Θεσσαλίας και οι «Θεσσαλοί πολίτες του κόσμου».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Πάνος Πανάγος, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος επιστημονικής έρευνας με ειδίκευση σε περιβαλλοντολογικά μοντέλα διάβρωσης εδαφών.

Ο κ. Πανάγος σημείωσε μεταξύ άλλλων ότι άλλες χώρες της Ε.Ε. εφαρμόζουν αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της διάβρωση των εδαφών και βρίσκονται σε καλύτερα επίπεδα από την Ελλάδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι το φαινόμενο της διάβρωσης εμφανίζεται πιο έντονο στην Ανατολική Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στο κλίμα της περιοχής, αλλά και στις αγροτικές καλλιέργειες. 
 
Ο κ. Πανάγος αναφέρθηκε εκτενώς στους τρόπους και τις πρακτικές που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπισή της διάβρωσης των εδαφών μέσα από την ευρωπαϊκή εμπειρία.Την εκδήλωση προλόγισε ο Χημικός – Περιβαλλοντολόγος κ Ζήσης Αργυρόπουλος.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ετήσιο κόστος 1,2 δισ. ευρώ από τη διάβρωση των εδαφών στην Ευρωπαική Ένωση. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: