ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιστήμονες αποκεφάλισαν γουρούνια & κράτησαν τους εγκεφάλους ζωντανούς για 36 ώρες!


Μπορεί ένα εγκέφαλος να κρατηθεί ζωντανός αποκομμένος από το σώμα;
Μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Γιέιλ αποκάλυψε ότι κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία το πείραμα - Φρανκενστάιν σε εκατοντάδες χοίρους. Βρήκε δηλαδή τον τρόπο να διατηρήσει τον εγκέφαλο των χοίρων ζωντανό επί 36 ώρες μετά τον θάνατό τους.

Ο ερευνητής Νενάντ Σεστάν, επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Γιέιλ, αποκάλυψε ότι αφού αποκεφάλισε τους χοίρους, ο εγκέφαλός τους διατηρήθηκε επί τρεις ημέρες ζωντανός χωρίς το κεφάλι να συνδέεται με το σώμα.

Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, οι επιστήμονες κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό τον εγκέφαλο συνδέοντάς το με ένα κλειστό σύστημα που ονομάζουν «BrainEX». Το σύστημα αυτό τροφοδοτεί με τεχνητό αίμα και οξυγόνο τις περιοχές του εγκεφάλου και με αυτό τον τρόπο τον διατηρεί στη ζωή.

Εφαρμόζοντας το αμφιλεγόμενο αυτό πείραμα στόχος των επιστημόνων ήταν να κατανοήσουν απολύτως τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τι θα συμβεί όμως αν οι επιστήμονες διαπιστώσουν ότι η «φυσιολογική» εγκεφαλική δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί και εκτός του σώματος; Εδώ ακριβώς εγείρονται ηθικά διλήμματα με τους σφοδρούς πολέμιους των πειραμάτων αυτών να επισημαίνουν πως η πορεία προς την αθανασία των ανθρώπων θα πρέπει να ξεκινήσει από αλλού. 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Επιστήμονες αποκεφάλισαν γουρούνια & κράτησαν τους εγκεφάλους ζωντανούς για 36 ώρες! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: