ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μειώθηκε κατά 75% η τευτλοκαλλιέργεια φέτος στη Θεσσαλία ...

 
Από τα 12.000 στρέμματα σπάρθηκαν μόλις 4000 και αυτά όψιμα...
Εξαφανίζεται σταδιακά η τευτλοκαλλιέργεια από το θεσσαλικό κάμπο, ιδιαίτερα μετά τη φετινή επριπέτεια που πέρασαν οι τευτλοπαραγογοί, οι οποίοι παραμένουν ακόμη απλήρωτοι από την περσινή σοδειά, έχοντας λάβει μόνο ένα μέρος από τα χρήματά τους και εναποθέτοντας στη συνεταιριστική τράπεζα Σερρών τις όποιες ελπίδες για εξόφλησή τους.

Από τα 12.00 στρέμματα πέρυσι στη Θεσσαλία, φέτος σπάρθηκαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή , μόλις 4000 στρέμματα και αυτά με πολλές διαβεβαιώσεις από την ΕΒΖ, ότι θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση..

Οι καλλιέργειες φυσικά έχουν οψιμίσει, αφού σπάρθηκαν καθυστερημένα τα τεύτλα και είναι άγνωστο ποιά θα είναι η τύχη της σοδειάς...

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από την ψήφιση της ΚΟΑ ζάχαρης το 2006 που σήμανε το κλείσιμο τουεργοστασίου ζάχαρης στη Λάρισα, στη Θεσσαλία καλλιεργούνταν μέχρι και 100.000 στρέμματα με τεύτλα.

Μία λοιπόν από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες στον κάμπο εξαφανίζεται σταδιακά και μαζί της απαξιώνεται και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που τη συνοδευε (όπως τα μηχανηματα τευτλοεξαγωγής), ενώ άγνωστο παραμένει ποιά θα είναι η τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η χώρα πλέον γίνεται σταδιακά εισαγωγική σε ζάχαρη, κυρίως από Σερβία , αλλά και Βραζιλία (από ζαχαροκάλαμο) και η Θεσσαλία χάνει σταδιακά τα ερείσματά της ως η περιφέρεια που κάλυπτε τις επισιτιστικές ανάγκες της χώρας, με βάση το σχέδιο του Ελευθέριου Βενιζέλου, αφού εισαγωγή κάνει και σε λευκό αλεύρι, από μαλακό σιτάρι, για το ψωμί...
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μειώθηκε κατά 75% η τευτλοκαλλιέργεια φέτος στη Θεσσαλία ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: