ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος αντιμέτωπος με μεγάλες αποφάσεις


Οι μικροί οινοποιοί με νέο Σύνδεσμο κι αντιμέτωποι με μεγάλες αποφάσεις.Τι λέει ο νέος Λαρισαίος πρόεδρος Θάνος Ντούγκος .Το καλό κρασί δεν είναι για λίγους, ούτε η οινοποίηση ένα κλειστό κλαµπ και αυτό φαίνεται να θέλουν να αποδείξουν τα µικρά οικογενειακά οινοποιεία που φιλοδοξούν να δυναµώσουν την παρουσία τους. Ο ανήσυχος Λαρισαίος οινοποιός Θάνος Ντούγκος είναι ο πρώτος πρόεδρος του Συνδέσµου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος που µαζί µε µια οµάδα συναδέλφων του οραµατίστηκε την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού και του αµπελώνα, µε κριτήριο την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών.

Ο νεοσύστατος σύνδεσµος φαίνεται πως θα ταρακουνήσει τα νερά στο οινοποιητικό γίγνεσθαι, που αν και οι ιδρυτικοί και οραµατικοί του στόχοι συµπλέουν µε αυτούς του Συνδέσµου Ελληνικού Οίνου, εντούτοις δεν φαίνεται ότι…καλύπτονταν ως τώρα.

«Η Ελλάδα είναι, κλιµατολογικά και εδαφικά, µαγαζί γωνία. Αντί λοιπόν η επίσηµη πολιτεία, το κράτος και οι επίσηµοι φορείς, να σχεδιάσουν πάνω στην αγροτική παραγωγή, επάνω στο κρασί, το λάδι, το τυρί… αλλά και στον τουρισµό, απεναντίας δεν έγινε απολύτως τίποτα, µε τις γνωστές σε όλους συνέπειες. Αυτό λοιπόν που δεν κατάφερε να κάνει το κράτος οφείλει και πρέπει να το πράξει τώρα η νέα γενιά… Είναι µονόδροµος και επιτακτική ανάγκη, αν θέλουµε η χώρα αυτή να µπει σε πραγµατική τροχιά προόδου, να αρχίζουµε να παράγουµε υψηλής ποιότητας προϊόντα σε υψηλές τιµές, µε προσοχή στη µεταποίηση και στόχο την εξαγωγή. Αυτή είναι η λύση», δήλωνε πριν καιρό σε συνέντευξη του ο Θάνος Ντούγκος, που φαίνεται πως έφθασε το πλήρωµα του χρόνου για να δροµολογηθούν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

agronews.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος αντιμέτωπος με μεγάλες αποφάσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: