ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιατί τόση εμμονή της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ για συνέργεια με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών;Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Είναι θλιβερό και άξιο απορίας πλέον το γεγονός της εμμονής της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ για πιθανή συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ).

Υπάρχει άμεση ανάγκη κ. Υπουργέ να απαλλαγούμε από αυτήν την ομηρία στην οποία έχουμε περιέλθει, εξαιτίας των επιλογών της διορισμένης διοίκησης, η οποία είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τις αποφάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πληθώρα ενεργειών στοιχειοθετούν την πλήρη δυσαρμονία, όπως:

1. Αγνοεί τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων της Σχολής, αρχής γενομένης από́ τον περασμένο Μάϊο.

2. Αγνοεί τα συντριπτικά́ αποτελέσματα των δύο Γενικών Συνελεύσεων του Εκπαιδευτικού́ Προσωπικού και μιας του Διοικητικού́ προσωπικού́ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

3. Αποφασίζει για μας χωρίς εμάς, προβαίνοντας σε κινήσεις και δηλώσεις για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθολικά́ αντίθετες με τις απόψεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

4. Με προκλητικό τρόπο ονοματίζει η διορισμένη διοίκηση, ως δεσπόζουσα πιθανή συνεργασία, τη συνεργασία με το ΓΠΑ, ενώ πλέον υπάρχει, πέραν της πρότασης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ) (από τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΠΔΑ κ. Μουτζούρη και η οποία είναι εμφανής ως προς την ομοιότητα (ταύτιση) των γνωστικών αντικειμένων) και η πρόταση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η οποία φαίνεται να αποδομεί το δήθεν πλεονέκτημα του ΓΠΑ, ως προς τη μη χωροταξική απορρόφηση της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Δια στόματος του νέου Πρύτανη, του κ. Κατσή, έγινε γνωστή η επιθυμία των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να συνεργαστούν σε οργανικό και σε καμία περίπτωση χωροταξικό επίπεδο με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αν δε, λάβει κανείς υπόψη και τη σχετική ομοιότητα των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για ποιο πλεονέκτημα συνεχίζει να μιλά η διορισμένη διοίκηση από μια πιθανή συνεργασία με το ΓΠΑ, του οποίου και τα γνωστικά αντικείμενα είναι οπωσδήποτε ξένα με τα της ΑΣΠΑΙΤΕ;

Επιπρόσθετα, η συζήτηση με το ΓΠΑ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής του αρχής, πέραν της επί της αρχής διαφωνίας μας, δημιουργεί επιπλέον τον προβληματισμό ότι, η διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ χωρίς στρατηγική στόχευση για το μέλλον μας προβαίνει σε παρελκυστικές τακτικές με αποτέλεσμα απώλεια πολύτιμου χρόνου και συνεργασιών που φαίνονται υγιέστερες και βιώσιμες.

Αντίθετα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΠΔΑ έχουν νέες διοικήσεις με μακρύ χρονικό ορίζοντα, γεγονός που δημιουργεί ομαλές συνθήκες συνέχειας ολοκλήρωσης ενός πιθανού σεναρίου συνεργασίας.

5. Προχωρά (ενάντια σε όλα τα ανωτέρω) σε ορισμό και προώθηση προς το ΥΠΠΕΘ 6-μελούς επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ για σύσταση (από το ΥΠΠΕΘ) επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με τη συνέργεια της ΑΣΠΑΙΤΕ και του ΓΠΑ.

Και τούτο, ενώ ήδη έχει προ πολλού ορισθεί επιτροπή, με παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ), από τον Πρόεδρο της ΔΕ έργο της οποίας υποτίθεται ότι ήταν, η μελέτη της ακαδημαϊκής μορφής της ΑΣΠΑΙΤΕ ενόψει της συνεργασίας της με πανεπιστημιακά ιδρύματα και της εν γένει μελλοντικής της εξέλιξης.

Με άλλα λόγια, καταργεί επί της ουσίας αυτήν την επιτροπή, διότι είναι πεπεισμένη η διορισμένη διοίκηση πως η δεσπόζουσα επιλογή της είναι η συνέργεια με το ΓΠΑ.

Και για να το πράξει αυτό, συγκαλεί σε συνεδρίαση τις δύο επιτροπές (με διαφορετικές αρχικές συνθήκες), με κάλεσμα του Προέδρου της ΔΕ, όπου είχαν κληθεί οι πάντες (επιτροπές, εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού) εκτός από τον ΣΕΠ.

Γιατί άραγε;

Η δημοκρατική ευαισθησία καλά κρατεί και το όνομα δημοκρατία σε πλήρη ταύτιση με τον, δια στόματος Θουκυδίδη, ορισμό (και όνομα μεν δια το μη εις ολίγους αλλά εις πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται).

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ σας ζητά να μην ενδώσετε στην εμμονή της ΔΕ και να μην προχωρήσετε στη συγκρότηση επιτροπής για πιθανή συνέργεια με το ΓΠΑ.

Τούτο διότι, όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, η ΔΕ δεν εκπροσωπεί δια των πράξεών της τη θέληση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εκπροσωπεί μόνο τον εαυτόν της, χωρίς να νοιάζεται για τα αποτελέσματα των επιλογών της, αφού δεν προέρχεται από την ΑΣΠΑΙΤΕ και δε θα είναι εκεί για να τα ζήσει.
 
 Γεώργιος Ε. Χατζαράκης Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ 
 
esos.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γιατί τόση εμμονή της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ για συνέργεια με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: