Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου


Όλοι γνωρίζουν πως η απόσταξη κλασικού τσίπουρου γίνεται το φθινόπωρο και εννοούμε την απόσταξη από τα στέμφυλα του μένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού. Όμως, στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος, εδώ και επτά γενιές περίπου (175 χρόνια) το Μάιο, οι κάτοικοι του αποστάζουν τσίπουρα από κούμαρα.

Τα κούμαρα ένα άγριο φρούτο της Ελληνική χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες, δίνει ένα ιδιαίτερο, αρωματικό, εύγευστο και συνάμα ιαματικό απόσταγμα. 
Το χειμώνα από τα δάση του Ολύμπου, μαζεύουν τον ώριμο καρπό από τις κουμαριές. Το Κουμαρίσιο Τσίπουρο αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας, στα χωριά της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.