«Πράσινο φως» στην εισαγωγή φόρου ζάχαρης στα αναψυκτικά έδωσε η ΕΕ στην Ιρλανδία

Φόρο ζάχαρης στα αναψυκτικά εισάγει η Ιρλανδία . «Πράσινο φως» στην εισαγωγή φόρου σε αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έδω...

Φόρο ζάχαρης στα αναψυκτικά εισάγει η Ιρλανδία . «Πράσινο φως» στην εισαγωγή φόρου σε αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έδωσε η ΕΕ στην Ιρλανδία, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία και την παχυσαρκία.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ωφελήσει κι άλλες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας, οι οποίες επέβαλαν ένα είδος φόρου στη ζάχαρη με στόχο την μείωση της κατανάλωσης.

Σε σχετική μελέτη το 2016 που διενήργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαπιστώνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παχυσαρκία έχει υπερδιπλασιαστεί μεταξύ 1980 και 2014 και επηρεάζει πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ο ιρλανδικός φόρος δεν συνιστά κρατική ενίσχυση. «Η έκταση και ο σχεδιασμός του μέτρου είναι συνεπείς με τους στόχους της υγείας που επιδιώκει η Ιρλανδία, ιδίως στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη ζάχαρη», ανέφερε η δήλωση.
euractiv.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια