ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενημέρωση για το περιβάλλον από το Λιμεναρχείο Πύλου


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το Λιμεναρχείο Πύλου έχει αναλάβει την αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία έχουν σταλεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και σκοπεύουν στην ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών. 

 
 
Επιπρόσθετα, η λιμενική αρχή στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών θα συμμετάσχει σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τις οποίες και θα ανακοινώσει. Εν τω μεταξύ, πριν το κλείσιμο των σχολείων και ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Αρχηγείου για την ασφάλεια των παιδιών στο νερό, στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες τις ενημερώσεις σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων για τους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα και τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν πριν το κολύμπι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την καμπάνια της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. 
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση, με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια. Επίσης, θα μοιράζεται στα παιδιά ένα έντυπο με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες αλλά και τηλέφωνα ανάγκης.

Ν.Κ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ενημέρωση για το περιβάλλον από το Λιμεναρχείο Πύλου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: