ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συμμετοχή του Χ.Κασίμη σε συνέδριο με θέμα την Αγροτική & Εμπορική Ανάπτυξη

 
Στο Συνέδριο «2018 Greece - Sichuan Agriculture and Markets Development Conference», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου στην Αθήνα, με προσκεκλημένους αξιωματούχους και επιχειρηματίες της περιφέρειας Sichuan της Κίνας, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Ο κ. Κασίμης, στο χαιρετισμό του προς την κινεζική αντιπροσωπεία, έκανε αναφορά στις εξαιρετικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα καθώς και στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας και γενικότερα της αγροδιατροφής.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων αναφέρθηκε συνοπτικά, στη στρατηγική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη η οποία αποβλέπει στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του αγροτικού τομέα, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Καταλήγοντας ο κ. Κασίμης τόνισε την ιδιαιτερότητα και αξία του ελληνικού διατροφικού προτύπου στη βάση της Μεσογειακής Διατροφής, το οποίο περιλαμβάνει αγροτικά προϊόντα σταθερής υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, θρεπτικής αξίας και αυθεντικών γεύσεων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα θα είναι ιδιαιτέρως επωφελής, τόσο για τους Έλληνες παραγωγούς, όσο και για το κινεζικό καταναλωτικό κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει ασφαλή και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Συμμετοχή του Χ.Κασίμη σε συνέδριο με θέμα την Αγροτική & Εμπορική Ανάπτυξη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: