ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αξιολόγηση των Καθηγητών των ΤΕΙ που εντάσσονται σε Πανεπιστήμια ζητά η ΠΟΣΔΕΠ

Το εκπαιδευτικό προσωπικό (Ε.Π.) των Τ.Ε.Ι. θα πρέπει να εντάσσεται σε βαθμίδες καθηγητών Πανεπιστημίου με ουσιαστική αξιολόγηση των προσόντων τους.

Αυτό ζητά η ΠΟΣΔΕΠ με το υπόμνημα που κατέθεσε στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

«Η ένταξη σε θέσεις καθηγητών Παν/μίου θα πρέπει να γίνει για όλες τις βαθμίδες μετά από διαδικασία αξιολόγησης από επιτροπές κρίσης με τη διαδικασία αλλά και με τα κριτήρια που κρίνονται οι Καθηγητές Παν/μίου» τονίζει στο υπόμνημά της η ΠΟΣΔΕΠ, ενώ για τις επικείμενες συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια σημειώνει:

Α. Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό για το σημαντικότατο αυτό θέμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Β. Άγνωστα παραμένουν το στρατηγικό σχέδιο, ο ουσιαστικός στόχος και η αναγκαιότητα των συμπράξεων πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για το ρόλο και την τύχη του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Γ. Η ουσιαστική κατάργηση των ΤΕΙ και η συνακόλουθη ίδρυση νέων Τμημάτων στα πανεπιστήμια απαιτεί δέσμευση για άμεση αύξηση της χρηματοδότησης και άμεση προκήρυξη νέων θέσεων.

Δ. Επιπλέον, οι συγχωνεύσεις αυτές απαιτούν και την πρόσληψη νέου διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού για την ικανοποιητική στελέχωσή τους ώστε να εξασφαλίζεται ένα υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ε. Εύλογες, λοιπόν είναι οι ανησυχίες για περαιτέρω υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των ιδρυμάτων και των τμημάτων που δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα για να εξασφαλιστούν πόροι για τα ιδρύματα που προκύπτουν από τις συμπράξεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Αξιολόγηση των Καθηγητών των ΤΕΙ που εντάσσονται σε Πανεπιστήμια ζητά η ΠΟΣΔΕΠ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: