ΕΕ: Αναγκαία η συνεργασία για την επίτευξη βιώσιμης αλιείας

  Δεδομένου ότι η βιομηχανία θαλασσινών εισέρχεται σε μια εποχή που πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι θα επιφέρει αυξανόμενη ζήτηση και συρ...

 
Δεδομένου ότι η βιομηχανία θαλασσινών εισέρχεται σε μια εποχή που πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι θα επιφέρει αυξανόμενη ζήτηση και συρρίκνωση της προσφοράς, κάθε ισχυρός δρών στην αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει να εργαστεί σκληρά, για να προωθήσει τη βιωσιμότητα και να τερματίσει την παράνομη αλιεία, γράφει σε άρθρο της, η διευθύντρια του Pew Charitable Trusts για τη διεθνή αλιεία, Amanda Nickson.

Ούσα μία από τις μεγαλύτερες αγορές θαλασσινών στον κόσμο, η ΕΕ αποτελεί βασικό δρών στο παγκόσμιο εμπόριο. Ωστόσο, η επιβολή κυρώσεων για υπεραλίευση σε ολόκληρο τον πλανήτη εξακολουθεί να απειλεί τη σταθερότητα και βιωσιμότητα της αλιείας, από την οποία εξαρτάται η ΕΕ.

«Πολλοί από τους ανθρώπους και τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των παγκόσμιων αλιευτικών αποθεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών οργανώσεων διαχείρισης της αλιείας, στις οποίες η ΕΕ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα, αλλά δεν συμφωνούν για το τι πραγματικά συνεπάγεται κάτι τέτοιο», τονίζει η κ. Nickson.

Παρόλα αυτά, η στρατηγική της συγκομιδής στην αλιεία φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

«Φυσικά, ακόμη και αν εφαρμοστούν επιτυχώς στρατηγικές συγκομιδής, χρειάζονται ακόμα περισσότερες εργασίες. Επιπλέον, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα, για να τερματίσει την παράνομη αλιεία, η οποία επιδεινώνει την υπεραλίευση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια