Πέφτουν υπογραφες για την Αβερώφειο για την αξιοποίησή της ως εκπαιδευτικό κέντρο

Προχωρά σύμφωνα με τον Λαρισαίο υφυπουργό Βασίλη Κόκκλαη, η αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής στη Λάρισα, με τη μετατροπή της σε εκπαιδευ...


Προχωρά σύμφωνα με τον Λαρισαίο υφυπουργό Βασίλη Κόκκλαη, η αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής στη Λάρισα, με τη μετατροπή της σε εκπαιδευτικό κέντρο, μ βάση και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού τον περασμε΄νο Οκτώβρη στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλίας, που είχε πραγματοποιηθεί στη Λάρισα. Αυτό προέκυψε από δηλώσεις του κ. Κοκκαλη στο περιθώριο του 4ου συνεδρίου για την αγροτική επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε χθες στη Λάρισα ο Economist.

Ο κ. Κόκκλαης ανέφερε ότι σύντομα θα πέσουν υπογραφές στη σύμβαση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα αξιοποιεί τους χώρους της Αβερώφειου για εκπάιδευση νέων αγροτών και κτηνοτροφων, ενώ εκκρεμεί η περαταίρω αξιοποίησή της από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, με βάση την πρόταση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της συγχώνευσης και της δημιουργίας του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η προγραμματική σύμβαση θα υπογαφεί τον Ιούνιο μεταξύ Δήμου Λαρισίων, περιφερειας Θεσσαλίας, υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΟ Δήμητρα. και θα αφορά προγράμματα κατάρτισης αγροτών, αλλά και περεταιρω αξιοποίηση των χώρων για το νεο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]