ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διευκρινήσεις για την ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων των Αγροτών

 
Διευκρινήσεις για τα κόκκινα δάνεια των Αγροτών έδωσαν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.

Οι διευκρινήσεις στοχεύουν στην ενημέρωση των Αγροτών πριν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων ρύθμισης.

Η ρύθμιση, όπως τονίστηκε, αποτελεί μια παρέμβαση στο σύνολο σχεδόν των οικονομικών δεδομένων του αγρότη , γιατί όχι μόνο θα μειώσει σημαντικά τις υποχρεώσεις του , αλλά και θα του δώσει τη δυνατότητα ελέγχου των οικονομικών του .

Πρώτον, αφορά φυσικά πρόσωπα και μόνον, γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς όλους όσους οι οφειλές τους έχουν σχέση με αγροτική δραστηριότητα.

Δεύτερον περιλαμβάνει τις οφειλές για τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα οι συγκεκριμένοι αγρότες να ζητήσουν να μπουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Η ρύθμιση μπορεί να περιλαμβάνει:

-100% διαγραφή των τόκων υπερημερίας δανείων.
– Επί πλέον διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωμένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο Νόμος 3259/2004 για τα πανωτόκια, σύμφωνα με τον οποίο για τους αγρότες οι οφειλές τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν το διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου, όπως διαμορφώθηκε στη τελευταία εκταμίευση του λογαριασμού.

Το σημαντικότερο είναι ότι παρέχεται ακόμη και η δυνατότητα πώλησης ακινήτων, με σκοπό την εξόφληση του εναπομείναντος χρέους.

Οι υπόλοιπες οφειλές του αγροτικού χώρου που βρίσκονται στη διαχειριστική επιμέλεια του εκκαθαριστή αφορούν τις ιδιωτικές και συνεταιριστικές μονάδες .

Αυτό που απασχολεί το Υπουργείο είναι ότι όσες από αυτές μπορούν να λειτουργούν ανταποκρινόμενες στα λειτουργικά τους έξοδα να συνεχίσουν να λειτουργούν .

Όσον αφορά τις υπόλοιπες οφειλές τους, αν έχουν, προς τις άλλες τράπεζες μπορούν να προσφύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό .

Όπως επισημάνθηκε από τους υπουργούς, αυτή την περίοδο, ενδιαφέρει η προστασία της αγροτικής περιουσίας, των συνεταιριστικών οργανώσεων που είναι εκτός δράσης . Ήδη 13 από αυτές βρίσκονται σε εκκαθάριση.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Διευκρινήσεις για την ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων των Αγροτών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: