Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι τροφές που παρατείνουν τη νεότητα σύμφωνα με τους επιστήμονες


Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν χρειάζεστε μπότοξ για να εξαφανίσετε τα σημάδια του χρόνου, αλλά αυτό που χρειάζεστε είναι να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες.

Πλειάδα ερευνών έχουν δείξει πως το μυστικό της αντιγήρανσης κρύβεται στη σωστή διατροφή και στην αποχή από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Οι τροφές που ακολουθούν θεωρούνται ελιξίρια νεότητας και έρευνες έχουν αποδείξει την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική τους δράση.

Σολομός: Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους λόγους που εμφανίζεις σακούλες και ρυτίδες στο πρόσωπο, είναι η μειωμένη παραγωγή λιπαρότητας με το πέρασμα του χρόνου. Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας. Συνδυάστε το με μαύρο ψωμί για λιγότερες θερμίδες.



Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου, χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, τις πολυφαινόλες. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες μειώνει και την εμφάνιση ρυτίδων στην επιδερμίδα.



Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι άλλο μία τροφή που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες C και Ε, λουτείνη, ζεαξανθίνη και κατεχίνες. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενισχύει την υγεία των ματιών, προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης. Μία γερμανική έρευνα έδειξε ότι πολλά αντιγηραντικά καλλυντικά προϊόντα περιέχουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.



Κόκκινο κρασί: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο κόκκινο κρασί, μία αντιοξειδωτική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των πολυφαινολών, έχει μεγάλες αντιγηραντικές, αντικαρκινικές και αδυνατιστικές ιδιότητες.


Βατόμουρα: Τα βατόμουρα περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες και έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και να ενισχύουν το καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα και την υγεία των ματιών. Πολλές έρευνες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι τα βατόμουρα, ελέγχουν το επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα, μειώνουν το βαθμό γήρανσης και προλαμβάνουν τη γεροντική άνοια.

Λεμόνια και πορτοκάλια: Τα εσπεριδοειδή φρούτα βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και εφοδιάζουν τον οργανισμό με απαραίτητα ένζυμα για καλή χώνεψη. Ειδικά ο χυμός λεμονιού είναι κατάλληλος για τον καθαρισμό του συκωτιού. Θυμήσου επίσης ότι η βιταμίνη C είναι η καλύτερη αποτοξινωτική βιταμίνη, αφού έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τις τοξίνες σε χωνευτικά συστατικά. 
 
 
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Οι τροφές που παρατείνουν τη νεότητα σύμφωνα με τους επιστήμονες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.