ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απόλυτα αντίθετη η ΚΕΟΣΟΕ(Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων) σε τυχόν αύξηση του ΕΦΚ στο τσίπουρο


Όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, τυχόν αύξηση στο τσίπουρο θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση του φαινομένου της παραοικονομίας, «με μοιραίες επιπτώσεις στην ελληνική αμπελοκαλλιέργεια».

Την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο τσίπουρο, ώστε να αποτελέσει αντιστάθμισμα στην κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, εκφράζει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Όπως αναφέρει η Ένωση, τυχόν αύξηση στο τσίπουρο θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση του φαινομένου της παραοικονομίας, «με μοιραίες επιπτώσεις στην ελληνική αμπελοκαλλιέργεια».

«Η μόνη αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και στα δύο προϊόντα, (κρασί και τσίπουρο) επιβάλλεται να είναι η αυστηρή διαδικασία τήρησης όρων εφαρμοζόμενης ιχνηλασιμότητας από το κράτος» υπογραμμίζει.

Η ΚΕΟΣΟΕ σημειώνει πως πρέπει να ορθολογικοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις διακίνησης και παραγωγής του προϊόντος, ωστόσο αυτό θα γίνει μετά από συνεννόηση της πολιτείας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση επισημαίνει ότι σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς είχε προτείνει τη λήψη μέτρων, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια στην παραγωγή και διακίνηση του προϊόντος.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως είχε προτείνει την «αυστηρή παρακολούθηση των στεμφύλων που αποτελούν την α' ύλη για το τσίπουρο ή η έκδοση διακεκριμένου συνόλου στις αποδείξεις λιανικής πώλησης στα σημεία εστίασης για το κρασί και τα συσκευασμένα ή μη αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης.

Αυτά, αναφέρει, θα έδιναν λύσεις για το μεγαλύτερο μέρος της παράνομης παραγωγής και διακίνησης των αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης τόσο όσον αφορά τους διήμερους παραγωγούς, όσο και τα οργανωμένα αποσταγματοποιεία».
 
 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Απόλυτα αντίθετη η ΚΕΟΣΟΕ(Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων) σε τυχόν αύξηση του ΕΦΚ στο τσίπουρο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: