ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το θεσσαλικό κρασί βρίσκει τον δρόμο του - Ανοιχτές πόρτες για τα οινοποιεία σήμερα

 
«Τα θεσσαλικά κρασιά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από πολλά ευρωπαϊκά πόσο μάλλον από τα υπόλοιπα ελληνικά» αναφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί και μόνο άδικο δεν έχουν, με τον θεσσαλικό οίνο να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος και τα δεδομένα για την άσκηση της οινοποιίας δύσκολα, ωστόσο μικρές και μεσαίες μονάδες δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά.

Έτσι, τα οινοποιεία της Λάρισας και όχι μόνο είχαν σήμερα... ανοιχτές πόρτες στο πλαίσιο των Δρόμων του Κρασιού της Θεσσαλίας, με οινοποιούς να δείχνουν στους επισκέπτες τους όλη τη διαδικασία παραγωγής κρασιού αλλά και άλλων προϊόντων οίνου, όπως το τσίπουρο. «Προϊόντα που παράγονται από ξένες αλλά και ελληνικές ποικιλίες, που κάνουν τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, και που έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του θεσσαλικού κάμπου» μας είπε ο οινοποιός, Δημήτρης Αλατάς, υποδεχόμενος σήμερα φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες στο οινοποιείο της οικογένειας, με το κρασί και τους μεζέδες να τραβούν τα βλέμματα και την προσοχή όλων των παρευρισκόμων.

Τα εμπόδια όμως; Σίγουρα πολλά... Από τη γραφειοκρατία και την απαγόρευση φύτευσης αμπέλων, μέχρι τον εξαντλητικό φόρο στο κρασί, όλα αυτά λειτουργούν αποθαρρυντικά για νέους οινοποιούς, αλλά ευτυχώς όχι για όλους, αφού αρκετοί βρίσκουν με κόπο δυνάμεις, ελέω και της στεγνότητας του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να κάνουν κάποια καθοριστικά βήματα στον κλάδο.

Όσο για τον φόρο στο τσίπουρο; Αν εφαρμοστεί ως έχει, όπως λένε οι ίδιοι οι οινοποιοί, τότε πολλές οικογένειες αμπελουργών ουσιαστικά θα αποσυρθούν και ο κλάδος θα μαραζώσει... Σαν το αμπέλι τον χειμώνα...

Χρυσόστομος Τρίμμης
 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Το θεσσαλικό κρασί βρίσκει τον δρόμο του - Ανοιχτές πόρτες για τα οινοποιεία σήμερα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: