ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

N.Στουπής: Τι θα γίνει στην Αλίαρτο;Τμήμα ''Του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ''; ''Πανεπιστημιακό Παράρτημα'' ; ''Κέντρο Καινοτόμων & Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών'';....


Δεν ρωτάς τον Γαβρόγλου και τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ καλύτερα, κάτι θα ξέρουν... !!!

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο κ. Στουπής Νίκος για την επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας στις 7 Μαΐου 2018. Αφορά την ίδρυση Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Έπειτα από τις δηλώσεις τόσο του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κ. αλλά και της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας κας Παπαθωμά Φ. δημιουργούνται εύλογες απορίες για τον χαρακτήρα και τον ρόλο του νέου κέντρου που θα δημιουργηθεί . Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Περιφερειάρχα,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τα αναφερόμενα σε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας (25 Απριλίου 2018) για την υπογραφή την υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ίδρυση Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών στην Αλίαρτο Βοιωτίας και σε έκταση που παραχώρησε το ΥΠΑΑΤ.

Το συγκεκριμένο γεγονός και το περιεχόμενο που το συνοδεύει, προφανώς και έχει την σημασία και σημαντικότητά του, έχει την θετική μας προσέγγιση, και φανταζόμαστε σχετίζεται με την θετική μας ψήφο στο 27ο θέμα της Περιφερειακής Συνεδρίασης της 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, «Διαμόρφωση Κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαίδας για την στέγαση τμημάτων του Γεωπονικού» προϋπολογισμού 3.000.000 €.

Αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι για την σύναψη της Συνεργασίας δεν ενημερώθηκε το Περιφερειακό γεγονός που θα αναβάθμιζε ακόμα περισσότερο το κύρος της με την ΟΜΟΦΩΝΗ φαντάζομαι υποστήριξή της και ίσως να εμπλουτιζόταν από χρήσιμες παρατηρήσεις συνεισφοράς των συναδέλφων, εν τούτοις θα θέλαμε την διαλεύκανση ορισμένων σημείων από τα δημοσιευμένα που χρήζουν ξεκαθαρίσματος.

Και συγκεκριμένα:
Σε συνέντευξή της και σε συνάφεια με την προαναφερόμενη απόφαση Ιουνίου 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας ανακοινώνει την ίδρυση Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο
Στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας γίνεται αναφορά από τον κ. Περιφερειάρχη στην Ίδρυση «Παραρτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου»
Στην ανάλυση του Δελτίου Τύπου καταγράφεται ως Ίδρυση ενός ακαθόριστου «Κέντρου Επιστημών»

Κατόπιν των ανωτέρω κ. Περιφερειάρχα, και επειδή το θέμα ως σοβαρό ξεφεύγει των όρων της επικοινωνιακής διαχείρισης,

παρακαλείσθε να ενημερωθεί το σώμα για το τι ακριβώς προβλέπει το Πρωτόκολλο συνεργασίας, τι ακριβώς υπηρεσίες θα παράγει το συγκεκριμένο ίδρυμα, αν θα παρέχει κάποιο τίτλο σε αυτούς που θα παρακολουθούν την λειτουργία του, πως προσδιορίζονται οι ωφέλειες της κοινωνίας και των αγροτών της Περιφέρειας, και στη βάση αυτή τι δεσμεύσεις και για πόσο διάστημα αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΜΙΑ 07/05/18
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
N.Στουπής: Τι θα γίνει στην Αλίαρτο;Τμήμα ''Του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ''; ''Πανεπιστημιακό Παράρτημα'' ; ''Κέντρο Καινοτόμων & Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών'';.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: