ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

O τουρισμός ανοίγει τον δρόμο της επιχειρηματικότητας σε γυναίκες οικοτέχνες


Τον δρόμο της επιχειρηματικότητας ανοίγει σε γυναίκες οικοτέχνες η άνθιση του τουρισμού στην Ελλάδα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδας, Χρύσα Παπαδοπούλου, με αφορμή πρόσφατη εκδήλωση του συνδέσμου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως είπε η κα Παπαδοπούλου, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τις γυναίκες οικοτέχνες: να «βγάλουν», από τα όρια της οικογενειακής εστίας τη δραστηριότητά τους, είτε αυτή πρόκειται για γαστρονομία είτε για κάθε είδους χειροτεχνία.

Η Κρήτη αποτελεί τον «πιλότο» σε αυτήν τη μετεξέλιξη της επιχειρηματικότητας, καθώς υπάρχουν παραδείγματα οικοτεχνιών που εξελίχθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις, με τις γυναίκες να πρωτοστατούν.

Το διαδίκτυο είναι ένα «όπλο» για τα πρώτα αυτά βήματα, ενώ τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα, όπως Leader, μπορούν να είναι δώσουν χείρα βοηθείας στις πρώτες φάσεις. «Αγκάθι» για τη μετεξέλιξη των οικοτεχνιών σε επιχειρήσεις αποτελούν, όπως είπε η κα Παπαδοπούλου, το φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
O τουρισμός ανοίγει τον δρόμο της επιχειρηματικότητας σε γυναίκες οικοτέχνες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: