ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΥπΑΑΤ X.Κασίμη στο 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

 
Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμης, συμμετείχε στο 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Ο ρόλος της ελληνικής γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 23/5/2018.

Στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Α.Π. & Δ.Κ.Π. έκανε αναφορά στο νέο μοντέλο παράδοσης και το στρατηγικό σχέδιο για την ΚΑΠ, στη βάση του οποίου θα υλοποιηθεί η ΚΑΠ μετά το 2020. Ο κ. Κασίμης αναφέρθηκε επίσης στο «Σχέδιο Στρατηγικής για την Αγροτική Ανάπτυξη» που έχει συνταχθεί ως υποχρέωση της χώρας και έχει υιοθετηθεί από τους θεσμούς. Σημείωσε ότι το Σχέδιο αυτό έχει ως στόχους την αειφόρο παραγωγή ποιοτικών, υγιεινών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης και τη μείωση των οικονομικών, κοινωνικών και χωρικών ανισοτήτων, αποτελεί δε στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας και θα πρέπει να «συνδεθεί» με το στρατηγικό σχέδιο που θα συνταχθεί για την ΚΑΠ μετά το 2020.

Για την επιτυχή προετοιμασία για την νέα ΚΑΠ μετά το 2020, τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη μιας σοβαρής διοικητικής αναδιάρθρωσης και της συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα.

Ο κ. Κασίμης επισήμανε την ανάγκη δημογραφικής ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού στη νέα εποχή και χαρακτήρισε τον αγροτικό τομέα σημαντικό πυλώνα της ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στο μεγάλο περιθώριο για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της ελληνικής γεωργίας, την στροφή στην ποιότητα και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΥπΑΑΤ X.Κασίμη στο 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: