ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το πρώτο βήμα διαμελισμού του ΤΕΙ Στερεάς ....


Το πρώτο βήμα διαμελισμού του ΤΕΙ Στερεάς το πρωί στα Ψαχνά και η «επίθεση» του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στον Κώστα Γαβρόγλου.

Tην πρόταση του ΕΚΠΑ για συνένωση των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς στα Ψαχνά με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο συζήτησε σήμερα στη Χαλκίδα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Καμία συζήτηση σήμερα είπε για την πρόταση Πανούση για την διεκδίκηση δημιουργίας Δελφικού Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια. Εμμέσως πλην σαφώς η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού στα Ψαχνά σηματοδοτεί τον διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς και απομακρύνει την διεκδίκηση των φορέων της Περιφέρειας για ένα ισχυρό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Χωρίς ο Υπουργός να το παραδεχτεί κάνει τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του σχεδιασμού του που αφορά στη συνένωση των τμημάτων ΤΕΙ της Στερεάς με Πανεπιστήμια των Αθηνών και αυτό της Θεσσαλίας.

Ο κ. Γαβρόγλου το μόνο που είπε είναι ότι «εάν δεν υπάρξει συναίνεση σε όλα τα επίπεδα δεν θα προχωρήσει» στον σχεδιασμό του. Τον Υπουργό συνοδεύουν οι Αντιπρυτάνεις ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρευρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Μπακογιάννης προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στον κατακερματισμό του ΤΕΙ.


Επίθεση στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης. 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: dailymotion.com

Την ώρα που συζητούνταν η πρόταση του ΕΚΠΑ για συνένωση των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, παρουσία του κυρίου Γαβρόγλου στα Ψαχνά, ο περιφερειάρχης Στερεάς παίρνοντας το λόγο είπε ότι αισθάνεται άσχημα γιατί είναι αυτός που θα χαλάσει το πάρτι του υπουργού.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως δεν έγινε κανένας διάλογος για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς, αντίθετα ο υπουργός τους κατεύθυνε όλους πίσω από τις κουρτίνες. Γιατί από την πρώτη στιγμή υπήρχε ένα σχέδιο και το σχέδιο ήταν ο διαμελισμός της περιφέρειας Στερεάς.

Με αυτό το σχέδιο όμως συνέχισε ο περιφερειάρχης Στερεάς, δεν συμφωνεί κανείς, ούτε η περιφέρεια ούτε η ΠΕΔ, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Εμείς θέλαμε να καθίσουμε μαζί σας γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε είπε στον Υπουργό ο κ Μπακογιάννης και τον παρακάλεσε έστω την ύστατη ώρα να μην δημιουργεί τετελεσμένα.

Συνεχίζοντας ο κ Μπακογιάννης είπε πως ο υπουργός προσπάθησε να απαντήσει στα ερωτήματα:

Γιατί η περιφέρεια Στερεάς είναι η μόνη περιφέρεια που δεν έχει πανεπιστήμιο; γιατί τα δικά μας παιδιά είναι λιγότερο ίσα με τα παιδιά των άλλων; Όμως δεν τα κατάφερε για αυτό πήγε λίγο από αριστερά, λίγο από δεξιά, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο το αγόρι μου.Lamiastar.gr 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Το πρώτο βήμα διαμελισμού του ΤΕΙ Στερεάς .... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: