ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου συγχώνευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας & ΤΕΙ Θεσσαλίας


Σχέδιο συγχώνευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ΤΕΙ Στρερεάς Ελλάδας και ΤΕΙ Θεσσαλίας .Τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου .Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί τη Δευτερα το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Στρερεάς Ελλάδας (μόνο οι Σχολές του πρώην ΤΕΙ Λαμίας) και Θεσσαλίας.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συνοδευόμενος από τον Αντιπρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμά Σφηκόπουλο επισκέφτηκε σήμερα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά Εύβοιας

Τον υπουργό υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο οι Δήμαρχοι Διρφύων – Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς και Χαλκιδαίων Χρήστος Παγώνης.

Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ τον υπουργό Παιδείας υποδέχτηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, ο Πρύτανης Πέτρος Λάμψας, καθηγητές και μέλη της Ιδρύματος και τοπικοί φορείς.


Στη Συνέντευξη Τύπου ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι το πόρισμα για τις συνέργειες μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο και θα κατατεθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση.

Κατόπιν εξέθεσε τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σε ένα διεθνές περιβάλλον έντονων ανακατατάξεων έχουμε ως χώρα ανάγκη από ισχυρά και δυναμικά πανεπιστήμια με έντονη διεθνή παρουσία, στα οποία να μπορούν να φοιτήσουν όσοι Έλληνες το επιθυμούν, να διαμορφώνουν ενεργούς πολίτες, να παρέχουν στους αποφοίτους τους γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου και να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί η στρατηγική του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης που εστιάζει στις συνέργειες ανάμεσα σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα ώστε να αποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και να χαράξουν τον ακαδημαϊκό χάρτη των επόμενων δεκαετιών.

Ο Κ. Γαβρόγλου στη συνέχεια ευχαρίστησε τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ για την δημιουργική τους πρόταση για το «Συγκρότημα Ευρίπου» και παρακάλεσε τον Θ. Σφηκόπουλο να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις του ιδρύματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Επίθεση Κ. Μπακογιάννη προς τον υπ. Παιδείας

Επίθεση στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης.

“Αισθάνομαι άσχημα γιατί είμαι αυτός που θα χαλάσει το πάρτι του υπουργού” είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και τόνισε πως δεν προηγήθηκε διάλογος και “ο υπουργός πίσω από τις κουρτίνες ως μαέστρος μας κατηύθυνε όλους, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το ΤΕΙ να κάνουν μια Επιτροπή”

“Οι μάσκες έπεσαν υπήρχε ένα σχέδιο το οποίο ήταν ο διαμελισμός της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας και να έρθουν τρεια διαφορετικά ΑΕΙ” σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε τα εξής:
Αυτό το Σχέδιο έχει ένα ζήτημα ότι δεν συμφωνεί κανείς ούτε η περιφέρεια ούτε η ΠΕΔ, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών
Καλώ τον υπουργό να μη δημιουργείται τετελεσμένα και να μην προχωρήσει τίποτα εάν δεν υπάρξει συμφωνία, συναίνεση.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου συγχώνευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας & ΤΕΙ Θεσσαλίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: