ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Αστικές αγροτικές δραστηριότητες & επιχειρηματικότητα


Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, υλοποίησε τους τελευταίους μήνες εκπαιδευτικές δράσεις για γυναίκες μετανάστες της περιοχής, με θέμα τις αστικές αγροτικές δραστηριότητες και την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του έργου «URBAGRI4WOMEN – Καινοτόμες πρακτικές και κοινές αστικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης μεταναστών γυναικών στις τοπικές κοινωνίες μέσω αστικών αγροτικών δραστηριοτήτων» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, στο οποίο το ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ. συμμετέχει ως εταίρος. Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αποτελούνταν από ένα θεωρητικό μέρος, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να λάβουν θεωρητικές γνώσεις όσον αφορά τεχνικές κηπουρικής και καλλιέργειας σ’ ένα αστικό περιβάλλον και να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις, όσον αφορά έννοιες και εργαλεία επιχειρηματικότητας.

Το σεμινάριο βασίστηκε στο εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί από τους εταίρους του έργου, ενώ όσον αφορά στις ενότητες που δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα» και «Δημιουργία Επιχειρηματικού Καμβά» αποτέλεσαν μια αρχική προσέγγιση στο θέμα για τις συμμετέχουσες.

Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης έλαβε χώρα στα τέλη Μαΐου 2018 με την επίσκεψη των γυναικών στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Λαρισαίων, όπου ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γεώργιος Ζαούτσος, υποδέχτηκε τις ίδιες αλλά και τους αντιπροσώπους του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Κοινότητας, και τις ξενάγησε στις εκτάσεις του λαχανόκηπου.

Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να δουν και πρακτικά τις γνώσεις τις οποίες έλαβαν, αλλά και να συζητήσουν με υπευθύνους κηπαρίων για διάφορες τεχνικές διατήρησης και φροντίδας λαχανικών και φυτών. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410-680242, e-mail: kkoinotitas@larissa-dimos.gr, καθημερινά από 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.
 
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Αστικές αγροτικές δραστηριότητες & επιχειρηματικότητα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: