ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ξηρασία μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια στους Δανούς αγρότες


Σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον αγροτικό κλάδο της Δανίας έχει αναχθεί το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα, που επικρατεί στη χώρα.

Όπως αναφέρουν δανεζικά μέσα, η ξηρασία θα μπορούσε να κοστίσει στους αγρότες δισεκατομμύρια, καθώς την τελευταία φορά που οι βροχοπτώσεις στη Δανία ήταν τόσο μειωμένες (σ.σ. το 1992), η γεωργική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 23%.

«Φέτος, είχαμε τον πιο ζεστό Μάιο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή θερμοκρασιών από τη Δανεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μάλιστα, σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 1992, τώρα έχουμε έλλειμμα νερού που είναι περίπου 50% μεγαλύτερο σε σχέση με τότε», δήλωσε ο Troels Toft, εκπροσωπώντας το δανεζικό δίκτυο αγροδιατροφικής έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών SEGES.

Ο Toft υποστήριξε, επίσης, ότι, επειδή η ξηρασία λαμβάνει χώρα τόσο πρόωρα αυτό το καλοκαίρι, η έλλειψη νερού για καλλιέργειες, όπως το σιτάρι, το κριθάρι και το κραμβέλαιο, θα οδηγήσει σε μικρότερο μέγεθος κόκκων.

Εφόσον η ξηρασία οδηγήσει στην ίδια μείωση αποδόσεων που παρατηρήθηκε το 1992, οι αγρότες πιθανότατα θα χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με πολλούς από αυτούς να έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πτώχευσης.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η ξηρασία μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια στους Δανούς αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: