Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β. Κόκκαλης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στις αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις«Στόχος μας είναι να περάσουμε σταδιακά από τις επιδοματικού χαρακτήρα ενισχύσεις της παραγωγής, που αποτέλεσαν κυρίαρχο συστατικό της πολιτικής σε εθνικό επίπεδο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις που θα δημιουργούν συνθήκες βελτίωσης της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, συνθήκες δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων καθώς και ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών. Και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης πιστεύουμε ότι μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή καθώς διαθέτει τον ολοκληρωμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και τους απαραίτητους πόρους για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και την μεταστροφή του παραγωγικού μας προτύπου». Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της ενημερωτικής εκδήλωσης με αντικείμενο τη συνεργασία και την καινοτομία μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να χαιρετίζω σήμερα εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου μας, μια εκδήλωση αφιερωμένη στις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων στο αγροδιατροφικό μας σύστημα και την προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας στον πρωτογενή μας τομέα.

Και είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή εκδήλωση διότι συμπίπτει χρονικά με την προκήρυξη του σχετικού μέτρου του ΠΑΑ, του μέτρου 16, το οποίο διαθέτει σημαντικούς πόρους ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στη χρηματοδότηση τέτοιων συνεργειών και πρωτοβουλιών για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών από τους έλληνες παραγωγούς. Και με την έννοια αυτή είναι κομβικό να είμαστε όλοι σωστά και έγκαιρα ενημερωμένοι για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το συγκεκριμένο μέτρο μέσα από εκδηλώσεις σαν την σημερινή…..


 
Και το μέτρο της συνεργασίας για την προώθηση της καινοτομίας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε στη κατεύθυνση να προσφέρουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Ένα μέτρο που υπηρετεί ακριβώς την στρατηγική μας για αλλαγή του παραγωγικού μας προτύπου και δομική αναδιάρθρωση του πρωτογενή μας τομέα μέσα από την ενθάρρυνση υιοθέτησης νέων ιδεών, νέων τεχνολογιών, και νέων πρακτικών στη παραγωγή. Μέσα από την ενθάρρυνση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, την παροχή κινήτρων για την συλλογικότερη οργάνωση και δράση των παραγωγών, την ανάπτυξη συνεργειών και επιχειρησιακών δικτυώσεων για την μεταφορά γνώσεων και εμπειριών, την διασύνδεση της έρευνας με την γεωργική πρακτικήκαι βεβαίως την υλοποίηση καινοτόμων επενδύσεων και πιλοτικών έργων.

Στόχος μας είναι να περάσουμε σταδιακά από τις επιδοματικού χαρακτήρα ενισχύσεις της παραγωγής, που αποτέλεσαν κυρίαρχο συστατικό της πολιτικής σε εθνικό επίπεδο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις που θα δημιουργούν συνθήκες βελτίωσης της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, συνθήκες δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων καθώς και ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών.

Και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης πιστεύουμε ότι μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή καθώς διαθέτει τον ολοκληρωμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και τους απαραίτητους πόρους για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και την μεταστροφή του παραγωγικού μας προτύπου.

Η εξυπηρέτηση των βασικών στρατηγικών μας επιλογών και προτεραιοτήτων μέσα από τον νέο ΠΑΑ αποτελεί το “στοίχημα και τη μεγάλη πρόκληση” για τη προγραμματική περίοδο που διανύουμε, και που με τη δική σας συνεισφορά και ενεργή συμμετοχή πιστεύω ότι θα αποτελέσει μια δημιουργική και παραγωγική περίοδο ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου.»
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Β. Κόκκαλης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στις αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: